Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Ügyvéd: csak állami kézben lesz egyforma a vízdíj

Úgy fogalmazott: a vízszolgáltatás az a terület, ahol kétszer is rezsicsökkentés történt, a folytatás azonban szerinte csak a teljes államosítással képzelhető el.
Csak egy teljes körű, egy kézben, állami tulajdonban lévő szolgáltató rendszeren keresztül valósítható meg az ország egész területére érvényes egységes vízdíj, ami felváltaná a jelenlegi szétaprózott tarifákat - erről Szabó Iván, ügyvéd beszélt a Magyar Nemzetnek adott, hétfőn megjelent interjújában.

A hazai vízszolgáltatás eddigi átalakításában jelentős szerepet játszó szakember a lapnak kiemelte: a szolgáltatók körüli eddigi változások is történelmi léptékűek voltak. Úgy vélte, a világon egyedülálló, ami 2012-2013-ban történt: egy év leforgása alatt a korábbi több mint négyszáz helyett ma már csak 46 társaság működteti a hazai víz- és csatornahálózatot. Hozzátette: a cégek számának csökkentése még közel sem ért véget.

Úgy fogalmazott: a vízszolgáltatás az a terület, ahol kétszer is rezsicsökkentés történt, a folytatás azonban szerinte csak a teljes államosítással képzelhető el. Többek között azért, mert az eddigi tulajdonosok - köztük az önkormányzatok - elhanyagolták a hálózat karbantartását és fejlesztését, ami több helyen már a havária veszélyével fenyeget.

Hozzátette: az államnak szerepet kell vállalnia a szolgáltató rendszerek mielőbbi felújításában, és azt is tudomásul kell venni, hogy a kormányzat által biztosított vízszolgáltatás folyamatos kiadást jelent majd a költségvetésnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ömlik a pénz a részvényalapokba világszerte

A részvényalapokba február óta legtöbb, 11,4 milliárd dollárnyi új tőke érkezett világszerte a… Tovább olvasom