Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 7°C Még több cikk.

Továbbra is 5,25% a jegybanki alapkamat

Meglepetésre emelkedni tudott a hazai kiskereskedelmi forgalom júliusban havi és éves szinten egyaránt a KSH jelentése szerint. Heti gazdasági elemzés: szeptember 21-27.

A Monetáris Tanács szeptemberi 27-i ülésén sem változtatott a jegybanki alapkamaton, maradt a ráta 5,25%-on. A döntés majdnem egyhangú volt, valószínű, hogy csak egy tanácstag szavazott a 25 bázispontos csökkentés mellett.

A Buda-Cash részletes heti gazdasági elemzése, szept. 21-27. >>
Váratlan élénkülés a hazai kiskereskedelmi forgalomban

Év/év alapon a naptárhatástól megtisztított adatok alapján 1,7%-os volt a bővülés, amire 2006 decembere óta nem volt példa. A szezonálisan és naptárhatással korrigált adatok alapján havi szinten pedig 1,0%-os volt a kiskereskedelmi forgalom növekedése.

Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes kiskereskedelem éves szinten 1,1%-kal, a nem élelmiszer termékek forgalma pedig 3,4%-kal nőtt, utóbbin belül az iparcikkek 4,2%-kal csökkentek, míg a bútorok, háztartási cikkek és építőanyagok forgalma 5,5%-kal emelkedett. Az üzemanyagok forgalma csak 1,6%-kal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Ha tartós folyamattá válna a belső kereslet élénkülése, az nagyban javíthatná a magyar növekedési kilátásokat – ám egy adat után még érdemes óvatosnak maradni és megvárni a folytatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellegi Tamás: október elején rendeződhet a Malév sorsa

Október elején rendeződhet a Malév sorsa, akkor kerül a magyar-orosz tárgyalások napirendjére a… Tovább olvasom