Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Továbbképzéssel a válság ellen

A térítésmentes e-learning tanfolyamon való részvétel nem igényel előképzettséget, a szervezők csupán kellő motiváltságot várnak el a jelentkezőktől. Most mindent megtudhat az ingyenes képzésről.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) által 2009 januárjában végzett felmérés szerint a kis- és középvállalkozások (kkv) 78 százaléka érezte a válság hatásait már az év elején, ugyanakkor mintegy 38 százaléknak nem volt terve a helyzet kezelésére. Egy újabb, nemrégiben készült kutatás viszont már azt mutatja, hogy az elmúlt több mint fél év jelentős változásokat hozott e téren.

Kkv-k: a foglalkoztatás tekintetében rendkívüli szerepet töltenek be

A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a kkv-k versenyképességének megerősítése kulcskérdés a hazai gazdaság szempontjából, hiszen - bár e cégek termelékenysége jóval kisebb, mint a Magyarországon jelen lévő multinacionális vállalatoké -, a foglalkoztatás tekintetében rendkívüli szerepet töltenek be.

Mindezek miatt a Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ (BMIK) térítésmentes kísérleti képzési programot indított el ebben az évben a kkv-k számára, amely még ez év októberétől e-learning tanfolyammal is kiegészül.

Eddig 100 vezető vett részt a programon

A térítésmentes e-learning tanfolyamon való részvétel nem igényel előképzettséget, a szervezők csupán elkötelezettséget, kellő motiváltságot várnak el a jelentkezőktől. A kurzus végén a résztvevők felnőttképzési tanúsítványt kapnak, amelyet a BMIK állít ki.

A szervezők a kkv-k tulajdonosai, felső, - és operatív vezetői, humánpolitikai feladatokat ellátó vezetői és munkatársai mellett várják kkv-k beszállítóit, illetve az outsourcing tevékenységért felelős vezetőket és munkatársaikat, valamint a témában érintett trénereket, tanácsadókat is. A júliusban kezdődött képzésben eddig közel 100 vezető vett részt mind a négy célcsoportból.

A konferencián való részvétel ingyenes

A program eddigi tapasztalatainak összegzésére, az e-learning kurzus bemutatására és a képzéssel kapcsolatos hasznos információk ismertetése céljából a projekt vezetői konferenciát szerveznek 2009. szeptember 25-én, pénteken a budapesti Prémium Apartmanházban (1139 Budapest, Országbíró u. 44-46.), amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A konferencián való részvétel ingyenes. Jelentkezni a kkvkepzes@t-online.hu e-mail címen, vagy a http://www.kkvkepzes.lapunk.hu oldalon lehet szeptember 24-én 12 óráig.
 

A konferencia programja

09.00-10.00 Regisztráció

10.00-10.25 Megnyitó - dr Bihary Pál, igazgató, Budapesti Munkerőpiaci Intervenciós Központ
10.30-10.55 "Small is beautiful" - avagy a kkv-vezetők kontakt képzésének gyakorlati tapasztalatai - dr Kovács Beáta, ügyvezető, KSB’98 Tanácsadó Kft.

11.00- 11.25 Megérteni és megértetni- avagy hogyan lehet néhány jól megválasztott szóval növelni versenyképességünket - Csébfalvi János- managing partner, Door Training Hungary

11.25- 12.00 Szünet

12.00- 12. 25 Együttműködés és verseny egyszerre - A Klaszterekről - Héjj Tibor, managing partner, Proactive Managemet Cluster

12.30-12.55 Miért fontosak a Menedzserszövetség számára a kis-és középvállalkozások? - Dénes Gábor- főtitkár, Menedzserek Országos Szövetsége

13.00-13.25 Az E-learning szerepe a KKV-k (tovább)képzésében- Nagy-Laufer Tünde- projektvezető, PROF-e Magyarország Kft. 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszozás: Nem lesz több állva utazás?

Egy képviselő szeretné elérni, hogy az 50 kilométernél nagyobb távolságú járatokon senkinek ne… Tovább olvasom