Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

További 31 Tesco húzhatja le a redőnyt

A magyarországi leányvállalat eredményességét elemző brit dokumentáció szerint az eddigi 13 üzletet a gyenge vásárlóerő miatt zárták be.
31 magyarországi Tesco-üzlet felett lebeg a megszűnés veszélye – írja a Magyar Nemzet az angliai Tesco-központban készült, a lap birtokába került dokumentációra hivatkozva.

A legproblémásabb üzletekben nem tudtak időben túladni a terv szerint beszerzett árukészleten. Az érintett üzletek már két éve is veszteséget termeltek.

A Tesco-központból származó dokumentum szerint 31 olyan egység van még, amelynek az üzemi eredménye tartósan negatív, és ezért a cég bezárhatja őket.

A Magyar Nemzet szerint a Tesco központjában"felismerték, hogy a boltokat nem a kedvezőtlen üzleti környezet, a különadóztatás, a vasárnapi zárva tartás vagy más kormányzati intézkedés miatt kell bezárni, hanem azért, mert a Tesco itthoni vezetősége nem tudja az üzleteket nyereségesen működtetni az adott helyen.

A lap úgy értesült, hogy a Tesco birt központjában folytatódik a veszteségek felszámolása, és vizsgálják a takarékoskodás lehetőségeit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyvédekkel van tele a NAV szégyenlistája

Az ügyvédi műhiba miatt az ügyfelek évente több mint egymilliárd forint kártérítést követelnek a… Tovább olvasom