Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Tovább gyorsulhat a Vodafone mobilinternete

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság frekvenciapályázatával a Vodafone rövid időn belül a maximális adatátviteli sebességet biztosítja majd teljes hálózatában.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) aláírta a Vodafone Magyarország Zrt.-vel hétfőn a frekvenciák használatba vételéhez szükséges hatósági szerződést, a szolgáltató várhatóan még ezen a héten megkapja a hatóságtól a frekvenciakijelölést és a rádióengedélyt.

A szükséges hatósági okiratok birtokában a Vodafone rövid időn belül a maximális adatátviteli sebességet biztosítja majd teljes hálózatában.

Az NMHH sikeresen lezárult frekvenciapályázatán a Vodafone a "C" és "G" csomagokat nyerte el 30,2 milliárd forintért a 800 megahertz (MHz) és 2600 megahertzes frekvenciasávban. A szolgáltató által elnyert "C" csomag egy 2x10 MHz széles duplex frekvenciablokkot tartalmaz, amelynek értékesítésével az NMHH egyik legfőbb célja volt, hogy növekedjenek az országban a mobil szélessávval ellátott területek.

A Vodafone vállalása szerint az összes magyarországi település 81,64 százalékát fedi le 3 éven belül az új frekvenciakészlet felhasználásával. A korábban elvégzett hálózatfejlesztéseknek, valamint a most megszerzett új kapacitásoknak köszönhetően nagyon rövid időn belül lehetősége lesz a Vodafone-nak a jelenleg is már 98,4 százalékos országos lefedettségű adathálózatán a szélessávú szolgáltatások további gyorsítására. A Vodafone a "G" csomagban 4 2x5 MHz-es duplex blokkot nyert el, így a teljes, 2600 MHz-es spektrum 40 százaléka jutott a cégnek, ezzel a területi lefedettségen túl a sűrűn lakott településeken belüli kapacitásnövekedést képes biztosítani.

A pályázaton értékesített frekvenciakészlet 31 százaléka jutott a Vodafone-nak és az országosan igénybe vett sávszélességét ezzel a szolgáltató 87 MHz-cel növelte.

A közlemény szerint az NMHH-nak kiemelten fontos, hogy lendületet adjon a mobil szélessávú szolgáltatások lefedettség- és kapacitásbővítésének és ezáltal ösztönözze a mobilpiaci versenyt is. Minél nagyobb a területi lefedettség és gyorsabb az adatforgalom, annál inkább biztosított a gazdaság digitális vérkeringése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedik az üzemanyagok ára

Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 385-386 forintra nő, a gázolajé 404-405 forintra… Tovább olvasom