Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Többlet az államháztartásban - Elemzés: nov. 3-9.

A Pénzügyminisztérium gyorstájékoztatója szerint októberben az államháztartás milliárd forintos többletet ért el. Elemzés: nov. 3-9.

Egy évvel korábban is hasonló mértékű hiány keletkezett. A központi költségvetés 62 milliárdos többletet, az elkülönített alapok 9 milliárdos hiányt, a TB alapok 42 milliárdos hiányt érték el októberben.

A központi költségvetés havi bevételei 3,3%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel ezelőtt, míg a kiadások 5,1%-kal maradtak el attól; a TB alapok tekintetében éppen ellenkező tendencia érvényesült, vagyis a bevételek jelentősen (7,9%-kal) csökkentek, a kiadások pedig 3,0%-kal nőttek.

A folyó évi költségvetésre vonatkozó cél a GDP legfeljebb 3,8%-ának megfelelő hiány, ami 992 milliárd forintnak felel meg; ennek eléréséhez a hátralévő két hónapban 55 milliárdos többletet kellene felmutatnia a költségvetésnek. E tekintetben leginkább a TB alapok tekinthetőek neuralgikusnak, ahol az éves hiánycélt már most 87 milliárddal túlteljesítették. Bizonytalannak mondható tehát a folyó évi költségvetési hiány tarthatósága is, nem beszélve a 2010. évről.

A Buda-Cash részletes heti elemzése, nov. 3-9. >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növelte eladásait a BMW és az Audi októberben

A forgalom növekedéséről számolt be hétfőn az Audi is, amely a piaci javulás nyomán felfelé… Tovább olvasom