Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Többen dolgoznak, alacsonyabb a munkanélküliség, mint egy éve

2015 márciusa és májusa között 37 ezerrel kevesebb volt a munkanélküliek száma, mint 2014-ben. 102 ezerrel dolgoztak többen idén, mint egy éve.
Idén március-májusban 320 ezer volt a munkanélküliek száma, 37 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta 1,0 százalékponttal 7,1 százalékra csökkent - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző három hónapos, február-áprilisi időszakkal összehasonlítva 18 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma és 0,4 százalékponttal javult a munkanélküliségi ráta. A munkanélküliek aránya legutóbb tavaly ősszel volt ilyen alacsony, augusztus és október között.

A 15-64 éves korosztályban egyformán 7,2 százalékos volt a férfiak és a nők munkanélküliségi aránya, az egy évvel korábbihoz képest 16 ezerrel kevesebb férfi keresett állást és 22 ezerrel kevesebb nő. A férfiak körében 0,7, a nőknél 1,1 százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta.

A foglalkoztatottak száma a március és május között eltelt tavaszi hónapokban meghaladta a 4 millió 165 ezret, ezzel 102 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel ezelőtt.

A 15-64 évesek között a foglalkoztatottsági arány 2,1 százalékponttal javult és elérte a 63,2 százalékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan itt a forinthitelek elszámolásának fordulónapja

A forinthitelek elszámolása során az ügyfelek többsége "nullás értesítést" kap majd, hiszen nem lesz árfolyamrés-elszámolás és a bankok zöme nem emelt forintkamatot. Tovább olvasom