Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Több mint kétezer pert indítottak tavaly az adóhivatal ellen

Több mint kétezer pert indítottak tavaly magánszemélyek és cégek az adóhivatal ellen, az ügyek összesen ötvenmilliárd forintról szóltak .
Több mint kétezer pert indítottak tavaly magánszemélyek és cégek az adóhivatal ellen, az ügyek összesen ötvenmilliárd forintról szóltak – számol be róla a szombati Magyar Nemzet.

Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a lapnak elmondta: a múlt év kétezer perének nagyjából a felét magánszemélyek kezdeményezték, az esetek másik részét vállalkozások indították el.

A polgárok általában két ügykörben fogtak pereskedésbe. Vagy az ingatlanszerzések után kirótt illeték összegét sokallták, vagy a vagyonosodási vizsgálat eredményét vonták kétségbe. A cégek legtöbbször az áfa kapcsán fordultak az ítélkező fórumokhoz, elsősorban azt kifogásolva, hogy a NAV megtagadta tőlük az előzetesen felszámított forgalmi adó levonását.

A tavaly befejeződött eljárások 68 százalékánál a hivatal pernyertességét mondták ki.

Adóügyekben az ombudsmanhoz is érkeznek beadványok, ahová tavaly több mint kétszáz adózási panasz futott be. Az Alkotmánybíróság előtt a múlt év végén huszonöt adózással kapcsolatos indítvány volt. Az Európai Bíróságnál 2012-ben hat olyan eljárás fejeződött be, amely valamelyik hazai áfakérdést érintette - ismerteti a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga: egyelőre nincs szükség költségvetési kiigazításra

Egyelőre nincs szükség a költségvetés kiigazítására, hiszen csak két hónap telt el az évből - mondta… Tovább olvasom