Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Több lett a pékárut gyártó cég

Tavaly év végén 1.737 pékárut és tésztaféléket gyártó cég működött Magyarországon, 5,8 százalékkal több mint 2009 december végén.

A múlt évben az ágazatban 55 vállalkozást számoltak fel, eggyel kevesebbet mint 2009, illetve 2008 során, a cégalapítások száma ugyanakkor 184-re nőtt a megelőző évi 96-ról - közölte az Opten céginformációs adatbázisára hivatkozva a gazdasag.hu szerdán.

Werli József, a Magyar Pékszövetség szakmai titkára a rámutatott, hogy a termeléshez szükséges alapanyagok - a liszt, az élesztő, a margarin, a cukor -, valamint a szállításhoz használt benzin, gázolaj ára is folyamatosan nő, a termelők azonban az ezzel járó költségnövekedést csak a kereskedőkkel történő tárgyalások után, késve tudják érvényesíteni az árakban.

A kisebb termelők, boltok helyzetén ugyanakkor valamelyest javíthat az a február elsejével hatályba lépett jogszabály, amely megtiltja, hogy a nagy áruházláncok pékségeiben önköltségi ár alatt értékesítsék a termékeket. Ez az intézkedés a következő hetekben, hónapokban várhatóan kisebb áremelkedést fog előidézni a piacon. Jelenleg tart a türelmi idő, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) illetékesei még nem kezdték meg az ellenőrzéseket - mondta szakember a gazdasag.hu online hírportálnak.

Olvasóink írták

  • 3. spot 2011. március 10. 13:58
    „Több kenyér fogy mióta szalámira nem futja....”
  • 2. dorombolok 2011. március 09. 20:43
    „Biztosan azért van így , mert úgy tudják , hogy messze az átlag alatti jövedelmezőséget biztosít, és meg sem lehet élni belölle.”
  • 1. buggyant 2011. március 09. 13:49
    „és még mi lesz pékáron? Cigi? Kolbász? Vagy abból a kerítés?
    És a pékáru hogy is írandó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaesett az E.ON profitja 2010-ben

Közel 30 százalékkal esett vissza a német energiaipari óriás, E.ON nettó nyeresége 2010-ben… Tovább olvasom