Kisalföld logö

2017. 04. 29. szombat - Péter 4°C | 13°C Még több cikk.

Több lesz a Mizo termék

Több Sole elnevezésű termékét Mizo márkanév alatt hozza forgalomba a Sole-Mizo Zrt.
Az elkövetkező hónapokban több Sole elnevezésű termékét Mizo márkanév alatt hozza forgalomba a Sole-Mizo Zrt., a márkák közötti árcsoportosítástól forgalmának növekedését várja a tejipari vállalat.

A Bonafarm csoporthoz tartozó Sole-Mizo Zrt. 28 terméke, amely eddig Sole márkanévvel került a boltokba, az ősz folyamán a cég húzó márkája, a Mizo név alá kerül át. Így az ismert márka kínálatába új termékkategóriák kerülnek be, mint például a gyümölcsjoghurtok, a krémfehér sajt vagy a kávétejszín - közölte a társaság az MTI-vel.

A Sole márka ugyanakkor nem szűnik meg, mivel a cég exportja jelentős mértékben támaszkodik a Sole logóval forgalmazott termékekre. Ezért például több sajtot, kávétejszínt és reggeli italokat - amelyek elsősorban a román, az arab és a balkán országok piacain népszerűek - nem érinti a változás.

Szilágyi László, kereskedelmi és marketing igazgató az MTI megkeresésére közölte: a cég árbevétele 2010-ben 36,6 milliárd forint volt. Ez az előző évhez képest 2 százalékos visszaesést jelentett, ami elsősorban a 2010-ben jelentősen megnövekedett nyerstej alapanyagár által okozott fogyasztás-csökkenéssel magyarázható. A társaságnál a kivitel jelenlegi részaránya a teljes árbevétel 22 százaléka.

A szakember véleménye szerint a nyerstej árának növekedése tovább erősítette a fogyasztás visszaesésének kedvezőtlen folyamatát. Így elképzelhető az árbevétel további csökkenése, de ennek mértékét még nehéz meghatározni. A csökkenő forgalmat termékfejlesztésekkel, illetve az értékesítési munka hatékonyságának további növelésével igyekeznek ellensúlyozni - tette hozzá.

A márkák közötti árcsoportosítástól a cég a forgalom növekedését reméli, mivel a Mizo márkanév alatt forgalomba hozott termékeket a fogyasztók nagyobb bizalommal vásárolják a társaság szerint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállt Magyarország leszakadása az EU átlagtól

Az utóbbi negyedévek GDP-növekedési rátái alapján megállt Magyarország leszakadása Európától. Tovább olvasom