Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Több ezres létszámleépítésről döntött a Cisco

Az amerikai internetes hálózati berendezés gyártó vállalat mintegy hatezer alkalmazottjától válik meg. A döntés mögött a Cisco hálózati router értékesítéseinek csökkenése áll.
Három év alatt a harmadik létszámleépítést jelentette be a Cisco Systems Inc., az amerikai internetes hálózati berendezés gyártó vállalat mintegy hatezer alkalmazottjától válik meg és átalakítja termékportfólióját.

A mostani leépítés mintegy 700 millió dolláros egyszeri költséget jelent majd a vállalatnak., ebből 250-350 millió dollárnyi pénzügyi éve első negyedévében.

"A piac nem vár senkire. Mi az élen akarunk haladni. Pont" - közölte John Chambers vezérigazgató szakmai elemzők bevonásával rendezett telekonferencián. "Ehhez időnként fájdalmas döntéseket kell hozni. Költségeinek szorosan kézben kívánjuk tartani és hatékonyságunk fokozására törekszünk" - mondta.

A döntés mögött a Cisco hálózati router értékesítéseinek csökkenése áll. A router-értékesítés 7 százalékkal, a hálózati kapcsolóegységeké pedig 4 százalékkal csökkent az elmúlt negyedévben. Az adatközponti berendezéseké viszont 30 százalékkal nőtt. A biztonsági üzletág forgalma 29 százalékkal emelkedett, főként a SourceFire kiberbiztonsági vállalat 2013 októberi megvásárlásával összefüggésben.

A Cisco értékesítési árbevétele pénzügyi éve negyedik negyedévében 0,5 százalékkal 12,4 milliárd dollárra csökkent. A Thomson Reuters üzleti hírügynökség felmérése szerint a Wall Street szakértői alacsonyabb, 12,1 milliárd dolláros forgalmat vártak. A Cisco 2,8 milliárd dollár nettó nyereséget ért el a negyedik negyedévben, közel megegyezőt az egy évvel korábbival. Az 55 centes egy részvényre jutó nyereség meghaladta az 53 centes elemzői konszenzust.

A Cisco a folyó első pénzügyi negyedévében részvényenként 51-53 centes nettó nyereségre számít értékesítési árbevétele legfeljebb egy százalékos növekedése mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakáskiadás szabályaira figyelmeztet a NAV

A kiadó ingatlanok csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, a lakáskiadás szabályait azonban kevesen ismerik. Tovább olvasom