Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Tízezer munkahelyet szüntetne meg a Tesco

Az áruházlánc 43 veszteséges brit áruházát bezárja, ezzel együtt tízezer munkahelyet is megszüntet. A korábban közölt 49 áruház mégsem épül meg.
A brit illetőségű nemzetközi áruházlánc, a Tesco világszerte tízezer munkahelyet tervez megszüntetni, és 43 veszteséges áruházát bezárja Nagy-Britanniában, forgalma csökkenésének következményeivel küzdve - írta a The Sunday Telegraph című brit lap vasárnap.

A munkahelyekből hatezret a központban, illetve a 43 áruház bezárása miatt számolnak fel, a többit pedig az általános átszervezés miatt.

A Tesco januárban, amikor a 43 üzlet bezárását először közölte, még csak kétezer munkahely megszűnését jelezte.

Más takarékossági és szervezési intézkedéseket is bejelentett, egyebek között törli további 49 új, korábban tervbe vett nagyáruház felépítését, és nem fizet osztalékot a 2014/15-ös üzleti év után. Ebből mindenekelőtt sok száz árucikk árának csökkentését akarja finanszírozni, hogy visszaszerezze vevőit.

A vállalat köztes eredményjelentése szerint a január 3-ával zárult 19 hétben a nagy-britanniai értékesítés - azonos eladótérre, üzemanyag-forgalmazás nélkül számolva - 2,9 százalékkal csökkent éves összevetésben, vagyis már sokkal kisebb mértékben, mint a tavalyi második negyedévben, amikor 5,4 százalékos éves visszaesést mértek.

A külföldi érdekeltségek közül Magyarországon ugyanebben az időszakban és ugyanígy számolva 2,5 százalékkal, az időszak átlagán belül a karácsonyi szezonban 4,2 százalékkal nőtt a Tesco forgalma.

E hónap elején a magyarországi Tesco több ezer dolgozóját képviselő Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) megállapodott a vállalat vezetőivel a csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalók ügyében: sikerült az eredetileg érintett 566 fős létszám több mint 70 százalékának, 350 embernek helyet találni a cég más üzleteiben.

A Tesco - amely a brit magánszektor legnagyobb foglalkoztatója 320 ezer alkalmazottal - nehéz, könyvelési botrányokkal és ezek miatt bűnügyi vizsgálatokkal is súlyosbított évet tud maga mögött.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvették az OLX-et a norvégok

A norvég Schibsted Classified Media Ltd. magyar leányvállalata 2010-ben indította el a Jófogás… Tovább olvasom