Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Tíz milliárdos Nestlé bővítés Bükön

A beruházással több mint kétszáz új munkahely jött létre, az új gyártócsarnokban négy újabb gyártósor kezdte meg a termelést.

Tízmilliárd forint értékű zöldmezős beruházással bővítette kapacitását a Nestlé; a büki Purina gyárkomplexum 10 ezer négyzetméteres csarnokát Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Laurent Freixe a Nestlé európai alelnöke avatta fel pénteken.

A beruházással több mint kétszáz új munkahely jött létre, az új gyártócsarnokban négy újabb gyártósor kezdte meg a termelést, az immár 50 ezer négyzetméter alapterületűre növelt komplexum jelenleg a Nestlé egyik legnagyobb állateledel gyára - hangzott el a gyáravató előtti sajtótájékoztatón.

A Nestlé elkötelezett Magyarország és a közép-kelet-európai régió iránt, az újabb büki beruházást pedig elsősorban a gyár eddigi kiváló teljesítménye, a dolgozók szakértelme, megbízható, minőségi munkája indokolta - hangoztatta Laurent Freixe.

Egy új beruházás már önmagában az optimizmus jele, a Nestlé pedig egy olyan cég, amely további gyarapodással számol, az ő optimizmusuk pedig a mi optimizmusunkat igazolja - mondta Navracsics Tibor.

"Hiszünk abban, hogy a magyar gazdaság most már megindult azon az úton, amely Közép-Európa egyik legerősebb gazdaságává teszi ismét, megindult azon az úton, ami oda vezet, hogy Magyarország a befektetők számára az egyik legvonzóbb ország legyen, ahol magasan képzett a munkaerő, ahol kiszámítható viszonyok és jól működő, biztonságos közlekedési infrastruktúra áll rendelkezésre" - mondta.

Hozzátette: ahhoz, hogy ezek a feltételek megvalósuljanak, a kormányzati politikának még sokat kell tennie.

A jövő szempontjából azonban rendkívül fontos az az optimizmus, amit a Nestlé beruházása, vagy a szintén Nyugat-Magyarországon megvalósuló nagyberuházások, az Opel és az Audi bővítése sugároznak - fűzte hozzá a miniszterelnök-helyettes.

"Három olyan befektetőről van szó, amelyek a világgazdaságban is a piacvezetők közé tartoznak (...) termékeik a minőséget, a megbízhatóságot és a világszínvonalat jelenítik meg számunkra" - hangoztatta.

Az elmúlt hetekben bejelentett és a most megvalósuló beruházások erősíthetik azt a hitet, meggyőződést, hogy Magyarországon érdemes befektetni, hogy Magyarország egy ismét megbízhatóvá váló partner, amely nem elvesz, hanem hozzátesz az európai gazdasághoz, amely nem fékezi hanem előre mozdítja gazdasági növekedést - mondta Navracsics Tibor.

A Nestlé több mint 20 éve tevékenykedik Magyarországon, Diósgyőrben csokoládégyárat, Szerencsen italporokat gyárt, Kékkúton pedig ásványvizet és forrásvizet termel ki, palackoz. A cég Bükön 1998-ban vásárolta meg az állateledel-gyárat, amelyet folyamatosan bővített.

A három üzemből álló komplexumban, ahol száraz és konzerv állateledeleket gyártanak, a foglalkoztatottak száma ma már eléri a 600-at. A gyár a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági előírások szerint működik, folyamatosan csökkentve a környezet terhelését és a vízfelhasználást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisvállalkozások informatikai fejlesztésre pályázhatnak

Közel 11 milliárd forint áll a kis- és középvállalkozások rendelkezésére informatikai infrastruktúra fejlesztése. Tovább olvasom