Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Tilos hirdetni az online pókert

Magyarország területére on-line pókerjátékra szerencsejáték szervezői engedély nem került kiadásra, azok a magyar nyelvű pókeroldalak, ahol pénzben lehet játszani, törvényt sértenek.

Nem szabad hirdetni a pénzben játszott online pókert, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság több eljárást is indított ilyen típusú reklámok miatt - olvasható az fn.hu cikkében, amely szerint egy Portugáliával kapcsolatos uniós döntés miatt az eljárások immár sikerrel is kecsegtetnek.

Az internetes lapnak Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője elmondta: mivel a szerencsejáték szervezése adóhivatali engedélyhez kötött, így a nem engedélyezett szerencsejáték hirdetése egyben jogsértő reklámtevékenységnek is minősül.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) oldalán elérhető információk szerint "Magyarország területére on-line pókerjátékra szerencsejáték szervezői engedély nem került kiadásra", tehát azok a magyar nyelvű pókeroldalak, ahol pénzben lehet játszani, egytől-egyig törvényt sértenek, következésképp ezeket hirdetni sem lenne szabad - írta az fn.hu.

Tiltva
Tiltva

Kathi Attila elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság korábban többször állapított meg jogsértést és szabott ki bírságot ilyen ügyekben, ám a döntéseket a Fővárosi Bíróság rendre elutasította, azzal, hogy a szolgáltatásnyújtás uniós szabadságát sérti a magyar szabályozás, amikor olyan vállalkozásoknak is engedély megszerzését írja elő, amelyek más EU-tagállamban már engedélyeztették szerencsejáték szervezési tevékenységüket.

Az ügyben 2009 őszén fordulatot hozott az Európai Unió Bíróságának egyik ítélete, amely a Portugáliában érvényben lévő szabályozásról kimondta: nem ellentétes az európai joggal, ha egy tagállam megtiltja egy más tagállamban letelepedett, és ott jogszerűen hasonló szolgáltatást nyújtó vállalkozásnak azt, hogy internetes szerencsejátékot kínáljon a területén. A magyarhoz hasonló portugál korlátozás az EU Bírósága szerint a csalás és más bűncselekmények elleni küzdelem céljával igazolható.

Olvasóink írták

 • 7. Capr 2010. május 06. 22:28
  „piskóta: A póker lehet hogy észjáték, de a pókerban szerencsének sokkal nagyobb szerepe van, mint az ultiban. Mindkét játékban lehet azt mondani, hogy rossz a lapjárásod, de a legnépszerűbb texas hold´em-ban két lap után licitálhatsz úgy, hogy halvány fogalmad sincs arról, hogy mi lesz a következő öt. Ha két lapra blöffölsz, akkor is jöhet öt olyan amellyel mondjuk full-od lesz. Ulti esetében kapsz 10 lapot, meg kettő talont. Nem tudsz blöffölni, mert rádhagyják a bemondásod és ha kijátszod kontrával sz...rá szivatnak. Max. kockáztatni tudsz, hátha a többieknél számodra kedvezően van elosztva a lap, de ezt egy jó ultis általában hamar kideríti a dobásokból. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy az utli kombinatívabb játék, mint a póker.
  Abban egyetértek, hogy semmi értelme ennek a tiltásnak.”
 • 6. piskóta 2010. május 06. 15:28
  „csetnekynek. sajnos nincs igazad. a poker ész játék és nem egy leosztásról szól. nem én mondom hanem okos emberek akik vizsgálták és mérték .”
 • 5. Csetneky 2010. május 06. 15:03
  „Tisztelt Zoz!

  Az, hogy valamiből világbajnokságot rendeznek, távolról em jelenti szerintem, hogy sport. Például van favágó és hamburger zabáló világbajnokság is. Minden bizonnyal van logika a pókerben - a szabályokat ismerem, régen fősulin még játszottam is néha - de ha a Korda György országos szaktekintély benne, túl sok ész azért nem kell hozzá. Ha nekem kezemben a jó lap, blöffölhet az okoska, akkor is én nyerek.”
 • 4. piskóta 2010. május 06. 14:47
  „megint rajtunk röhög eu egy része. lassan elhiszem hogy a magyarok tök hülyék:(((((((((((”
 • 3. Zoz 2010. május 06. 11:28
  „Tisztelt Csetneky!
  A póker legalább olyan észjáték, mint az ulti. Ha szerencsejáték lenne, nem rendeznének belőle világbajnokságokat, mivel akkor ennek semmi értelme nem lenne. Az a baj, hogy ezeket a törvényeket olyan emberek hozzák akiknek fogalmuk sincs a pókerról illetve a saját érdekeiket nézik. A pókert nem szabadna a szerencsejátékok közé sorolni! Teljesen egyet értek ......!”
 • 2. Mankapunka 2010. május 06. 11:21
  „Pedig a házak falán kint vannak a régi reklámok.”
 • 1. Csetneky 2010. május 06. 10:07
  „Inkább ultizzatok! Az legalább észjáték.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MNB: 65,5 milliárdos nyereség

A Magyar Nemzeti Bank 2009-ben 65,5 milliárd forint nyereséget ért el a 2008. évi 5,5 milliárd… Tovább olvasom