Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Tavaly átlagosan havi 28,4 millió forintot fizettek be a reklámok megrendelői

A reklámok megrendelői 2014-ben átlagosan havi 28,4 millió forintot fizettek be, és 29 adózó nyújtott be ezzel kapcsolatos bevallást egy átlagos hónapban – tudta meg a Napi Gazdaság a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV).
A lap pénteki cikke szerint a reklámokat megrendelők így a tavalyi törtévben egyenként átlagosan havi egymillió forintot utaltak az adóhatóság számlájára.

A reklámadó eredetileg a reklámot közzétevő médiumot terhelte, azonban egy módosítás miatt eddig azoknak is fizetniük kellett bizonyos esetekben, akik a hirdetést megrendelték - emlékeztet az újság.

A megrendelőknek tavaly ősszel kellett először bevallást készíteniük arról, hogy nettó reklámköltségük meghaladja-e havi szinten a 2,5 millió forintot (az e feletti részt 20 százalékos adó terheli).

A tavaly augusztusban életbe lépett, reklámadóról szóló törvény értelmében a kötelezettség alól csak az mentesült, aki megkapta a közzétevő nyilatkozatát arról, hogy az adott médium befizette a reklámadót a hirdetése után. Aki kért, de nem kapott ilyen igazolást, annak be kellett fizetnie az adót.

A jogszabály januártól úgy változott, hogy a hirdető már akkor is mentesül az adózás alól, ha bizonyítani tudja, hogy kérte a dokumentumot. Erre a megrendelőknek a számla kézhezvételétől számított soron következő hónap huszadik napjáig van lehetőségük - írja az újság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakosság finanszírozza az államadósság tizedét

A központi költségvetés adósságának már 10 százaléka van lakossági állampapírban – írja a… Tovább olvasom