Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Tartozást enged el az E.ON

A befizetéssel azonos összeget enged el az áram- illetve a gázszámla tartozásból az E.ON Energiaszolgáltató a védendő fogyasztói csoportba tartozó lakossági ügyfeleinek.

Az egyszeri akció 2010. november 1-jétől 2010. december 31-éig tart, és az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli áram- és gázszámla-tartozásokra vonatkozik. Ebben az időszakban az érintett ügyfelek többször is élhetnek ezzel a lehetőséggel. Az érintetteket az akcióról levélben értesítették.

A védendő fogyasztói körbe a törvény által meghatározott szempontok alapján - saját kezdeményezésre - kerülhet be a felhasználó a fogyasztói helyen élők egy főre jutó jövedelme és más szempont figyelembe vételével. A programban az akció kezdete - november elseje - előtt beérkezett befizetések nem vesznek részt, s az akció az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli tartozásokra vonatkozik.

Kutas István, az E.ON Hungária médiakapcsolati és PR vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a védendő fogyasztóknál az E.ON kintlévősége "jó pár milliárd forintot" tesz ki.

Az E.ON által elengedett összeg a tartozás fele és maximum 150 ezer forint lehet, a befizethető legkisebb összeg pedig 3.000 forint.
Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte: a gazdasági nehézségek miatt felhalmozott tartozás rendezése önerőből gyakran már nem lehetséges. Ezért határoztak úgy, hogy egyszeri lehetőségként segítséget nyújtanak azon ügyfeleiknek, akiket védendő fogyasztóként tartanak nyilván.

Az E.ON a közelmúltban indított egy másik akciót is a pontosan fizető fogyasztóinak: az október 1-től november 30-ig tartó programban a 2010 január elseje óta folyamatosan, pontosan fizető lakossági fogyasztók egy éven keresztül 10 százalék árkedvezményt kapnak az áram árából, amivel egy átlagos fogyasztású háztartás egy év alatt 4-5 ezer forintot takaríthat meg. Az E.ON a árkedvezményt az energiadíjból adja, így a végfelhasználói árban ez 5-6 százalék csökkenést jelent. Az E.ON Energiaszolgáltató számításai szerint a cég 2,5 millió lakossági ügyfélköréből több százezer fogyasztót érinthet a kedvezmény.

Az E.ON Energiaszolgáltató a Dunántúlon, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében szolgáltat egyetemes szolgáltatóként, azaz a lakosságnak és a kisfogyasztóknak.

Olvasóink írták

 • 13. bucinudli 2010. november 19. 15:37
  „Ez mind szép és jó (lenne). Én regisztráltam az EON honlapon, be is léptem. Majd mint rendszeres fizető (havonta rendszeresen folyószámláról vonják le a pénzt) vígan kitöltöttem a megfeleő adatokat, aztán jött a fekete leves. Mindenféle mondvacsinált indokkal megmagyarázták, hogy nem jár a kedvezmény. Szóval az egész egy nagy humbukk.
  Az EON így akar magának reklámot csinálni.
  Aztán az utasításuknak megfelelően leírtam a problémámat. Erre érdemi választ nem kaptam. Hatszor egymás után elküldtek egy sablon szöveget, de személyre szóló választ nem kaptam.
  Csak annyit: Punktum, nem jár a kedvezmény.
  Csak azt nem tudom miért, mikor a folyószámla egyenlegeken látszik, hogy minden egyes hónapban a drága EON precízen leemelte az összeget.
  Mivelünk rendszeres fizetőkkel kibabrálnak. Nem velünk kéne szívózni, hanem azokkal akik több százezerrel (vagy még többel) tartoznak.

  Én is fizetek közvetetten mások helyett, mégsem kapok egy vasat sem.
  Ki van ez találva, hogy reklám legyen, de fizetni ne kelljen.”
 • 12. zsukov 2010. november 01. 01:29
  „Ja már kurván nem értem ez a 10 akárrmi nem a villanyt érint csak valami hálózati leósztást !!!!”
 • 11. Primax 2010. október 30. 21:55
  „7. hozzászólás Jägermeister !
  Igen, kapsz 10 %-ot, ha pontosan fizettél.
  A pontos fizetés azt jelenti, hogy idén egyetlen számla rendezése sem történt határidőn túl. Egyik ismerősöm egyik csekkje 2 nappal később lett lekönyvelve, ezért nem kapott kedvezményt.
  Egy db. kettő napos csúszás...pedig mindent rendezett, csak egyszer megkésett...
  Van egy sanda gyanúm : az emberek nagy része szokott pár napot/napokat csúszni a csekkek feladásával.
  Ha valahol ezt jól tudják, - és nyilván is tartják - az az E.ON számítógépes rendszere.
  Megnézték ők jó előre, hogy hányan is lennének jogosultak erre a 10 %-ra. Belekalkulálták még azokat is, akik pl. nem tudnak neten írogatni nekik ( pl. idősek...), azokat, akiket eleve nem érdekel a dolog, stb...szóval : alapos kockázatfelmérést végeztek.
  Szerintem az összes fogyasztó max.15-20 %-a jogosult erre a 10 %-ra, tehát ez E.ON simán "kibírja", nem kell aggódni.
  Ha minden fogyasztó - akinek pl. nincs 15 napnál régebbi rendezetlen számlája - megkapná ezt a 10 %-ot, na , az lenne a valami..., de ebben ne reménykedjünk !
  És : nem tartom "igazságosnak" és etikusnak, hogy pl. egy 300.000,- Ft-os tartozást 150.000,- Ft-tal le lehessen rendezni...a másik fele meg "el van felejtve"...
  Furcsa.”
 • 10. akos1 2010. október 30. 19:24
  „Húzza le magát a wc-n az EON! Az ELMŰ -ÉMÁSZ mindenkinek adott 10% kedvezményt, ha lesz lehetőség szolgáltatóváltásra azonnal átpártolok ezektől a tetűktől!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 9. szocdem 2010. október 30. 16:53
  „4. tricse!

  Azt hiszem van munkád. Azért is nem vagy védendő fogyasztó..

  Tudod az EOn - felháborító - de MAGÁNTULAJDON. Annak ad akinek akar. Most épp azoknak akiket erre érdemesnek tart.

  Ha kevés a béred, ne az EON-on kérd számon, hanem a főnöködön- az biztos nem az EON. Egyébként azt hiszem egy áldozat vagy: nem veszed észre hogy semmi sem közös - néptulajdon- már! Az áramszolgáltató sem!

  Egyébként senki sem követeli rajtad sem hogy adj valalkinek vagy valakiknek bármit. HA követelné, Téged is megvédenélek! Tudod a jogállam már csak ilyen.

  Egyébként ne irigyeld azokat akik most lehetőséget kaptak! Miből fizetnek ki pl. 50 ezret, hogy amásik ötvenet elengedjék? Talán béremelést kaptok és új munkahelyek is lesznek nálatok???? Ébredj már fel bárki eftije is vagy!”
 • 8. szocdem 2010. október 30. 16:53
  „4. tricse!

  Azt hiszem van munkád. Azért is nem vagy védendő fogyasztó..

  Tudod az EOn - felháborító - de MAGÁNTULAJDON. Annak ad akinek akar. Most épp azoknak akiket erre érdemesnek tart.

  Ha kevés a béred, ne az EON-on kérd számon, hanem a főnöködön- az biztos nem az EON. Egyébként azt hiszem egy áldozat vagy: nem veszed észre hogy semmi sem közös - néptulajdon- már! Az áramszolgáltató sem!

  Egyébként senki sem követeli rajtad sem hogy adj valalkinek vagy valakiknek bármit. HA követelné, Téged is megvédenélek! Tudod a jogállam már csak ilyen.

  Egyébként ne irigyeld azokat akik most lehetőséget kaptak! Miből fizetnek ki pl. 50 ezret, hogy amásik ötvenet elengedjék? Talán béremelést kaptok és új munkahelyek is lesznek nálatok???? Ébredj már fel bárki eftije is vagy!”
 • 7. Jägermeister 2010. október 30. 05:05
  „En akkor most kapok 10% kedvezmenyt! Ugyanis pontos fizetö vagyok. Kivancsi vagyok erezni fogom-e ezt a szamlamon!”
 • 6. zsukov 2010. október 29. 21:04
  „Anyád....”
 • 5. mizuka 2010. október 29. 16:26
  „T miracle.... Mióta fizetsz te más helyett áram számlát?? Tudtommal mindenki anyit fizet amenyit elhasznál.Tudod mit foglalmagába a VÉDENDŐ FOGYASZTÓ!!Nem kivánom hogy megtud, Sajnos én is ebbe a kategoriába tartozom mivel 14 éve férjem fiatalon 34 évesen egy sulyós betegség miatt járásképtelen ágyban fekvő fogyatékos lett, és ápolni kell.Mind ennek ellenére sikerült felnevelni iskoláztatni gyermekünket havi 68 ezer ft-bol.Soha eszembe nem jutott vissza élni helyzetünkel és ezért nem fizetni a számlákat nem is tudom TE hogy gondolod ezt.Tudod nagyon fájdalmas életforma ez.Küszködünk a mindennapokért a megélhetésért.”
 • 4. tricse 2010. október 29. 16:14
  „Kedves E-ON!

  A védendő fogyasztók már amúgy is védve vannak,ellenben én,személy szerint diszkriminációnak tartom és alkotmányellenesnek és jogellenesnek és igazságtalannak,hogy már megint csak a védendő fogyasztók kapnak olyan engedményt ami másokon is segíthetne! Ezt a kedvezményt pont hogy nem a védendő fogyasztóknak kellene megadni! Ha már milliókat tettek zsebre a segélyszervezetek az e-on pénzéből aljas módon ahelyett,hogy segítettek volna,most már illene a sima,nem védendő, hétköznapi egyszeri,napról-napra élő,csóró embereken is segíteni! Mondjuk ezzel az akcióval!”
 • 3. kamelie 2010. október 29. 14:55
  „Egy kis plusz info:

  1. A Védendő Fogyasztót nem lehet lekapcsolni, éppen ezért Védendő Fogyasztó.
  2. Szociális illetve fogyatékosság alapon lehet valaki Védendő Fogyasztó.
  3. Aki nem tudja kifizetni az egész tartozását az így ösztönzést kap arra, hogy legalább valamennyit megpróbáljon.
  4. Ez egy egyszeri lehetőség, évvégéig él, nem eredményezi a lentebb említett "direkt nem fizetést".”
 • 2. balintos66 2010. október 29. 14:00
  „"1"
  De jó neked!!!!!Sajnos az árban benne van a nem fizetés is!
  Azt viszont nem kérdezed meg hogy miért cselekszik így az E-On???
  Mit gondolsz mekkora nyereséget fognak a tulajdonosok még így is zsebre tenni?!”
 • 1. miracle 2010. október 29. 13:27
  „Én is szívesen fogyasztanék fél áron. Ellenben nem szívesen fizetem ki mások helyett.
  A villanyt nem fél évszázad múlva kell lekötni, akkor nem lenne több százezres tartozás. Ezek után majd direkt nem fognak fizetni (ha tudnának, akkor se), hogy majd jól elengedjék a felét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Sopronban

A munkaügyi központ soproni kirendeltségének aktuális állásajánlatai: Tovább olvasom