Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Tartja magát a forint, a görög csőd egyelőre nem érződik

Szakértőnk szerint a görögországi események egyelőre nem ingadták meg a forint árfolyamát.

10 hónapos sávozó mozgását törte meg az euró/forint árfolyama márciusban, mely 265 és 275 között tartózkodott ebben az időszakban.

A 265 forint alatti euró árfolyam arra enged következtetni, hogy további forint erősödés várható, amennyiben külföldön is tart az optimizmus.

A görögországi események egyelőre a forint árfolyamát nem ingadták meg - mondta a kisalfold.hu kérdésére Sej Attila, a Buda-Cash szakértője. 

Részletes árfolyam elemzés >>
 
Tartja árfolyamát a 264 forintos euró környékén a forint

Szerdán délelőtt fél tíz előtt 264,12 forinton jegyezték az eurót a bankközi kereskedelemben a kedd délután fél ötkor tartott 264,42 forintos jegyzés után.

A forintot a múlt hét vége óta kialakult tartományon belül, a 264 forintos euró egy-másfél forintos környezetébe várják szerdán a piacon.
A dollárt 196,66 forinton jegyezték szerdán délelőtt 1,3437 dolláros euró jegyzés mellett. Kedden délután a dollárt 195,52 forinton, az eurót 1,3532 dolláron jegyezték.

A piacok kedden késő délután és szerdára virradóra az euró gyengítésével "jutalmazták" az IMF bevonásával körvonalazódó uniós támogatási mechanizmust a görög adósságszolgálati probléma rendezésére. Az IMF bevonása a rendezési tervbe azt az üzenetet hordozza a piacok számára, hogy az EU képtelen kordában tartani "renegát" tagjait.

A svájci frankot 185,14 forinton jegyezték 185,13 forint után, 100 japán jent pedig 216,86 forinton 216,60 forint után.

Az euró árfolyama szerdára virradóra újabb rekord mélységbe 1,4232-ig zuhant a svájci frankkal szemben. A svájci frank korábbi árfolyam rekordját, az 1,4300 frankos euró jegyzést kedden lépte át. A frank lendületesen erősödik a múlt hét szerdája, az 1,5000-ös technikai ellenállási pont áttörése óta. A frank erősödése mögött az a piaci felismerés áll, hogy a svájci jegybank felhagyott a frank erősödésének fékezését célzó nyíltpiaci intervencióival annak alacsony hatékonysága miatt.

Olvasóink írták

 • 2. FrankieBoy 2010. március 25. 08:58
  „Tudod, pl. Los Angelesből (de akár elemérnek New Yorkból) Athén és Bp. ölég közel van egymáshoz itt Európában. Ha egy tőkés (értsd: pénzügyi befektető) azt látja, hogy itt a közelben gond van, nem hoz ide pénzt. Röviden ennyi, nálam, sokkal hozzáértőbbek erről könyveket tudnának írni! :)

  ............

  én igazából azt nem értem, hogy a cikk vastagbetűs bevezetőjében milyen szó az, hogy " ingadták"?????? Mert olyat ismerek, hogy ingatni, de olyat nem, hogy ingadni..... pusszantom az "elkövetőt"..... :(((”
 • 1. Vincent_Hana 2010. március 24. 17:20
  „Nagyon szépen kérem szépen valaki homályosítson fel !!!!
  Hogy a rossebes életbe "ingatná meg a görög események" a magyar forint árfolyamát?
  Mi a bánatos fene köze van a kettőnek egymáshoz?
  Csak én vagyok ilyen rendkívül alul informált, vagy már megint megy a népbutítás?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sciennet-ügy: Már sikkasztás is

Már nemcsak adócsalás, hanem sikkasztás miatt is eljárás folyik a ScienNet nevű, Washingtonban… Tovább olvasom