Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

TakarékBank: ismertebbek a takerékszövetkezetek

Kétszer annyian tudtak pontos leírást adni a takarékszövetkezetekről 2012-ben, mint az azt megelőző évben.
Kétszer annyian tudtak pontos leírást adni a takarékszövetkezetekről 2012-ben, mint az azt megelőző évben, egy év alatt javult a hazai tulajdonú vidéki hitelintézetek megítélése - közölte a TakarékBank a legfrissebb felmérésének megállapítását csütörtökön.

A felmérés 2012. november 22. és 26. között készült 50 budapesti és 300 vidéki felnőtt lakos megkérdezésével, nemre és életkorra reprezentatív minta alapján.

A megkérdezettek 40 százaléka a takarékszövetkezetekre a "sok takarék egységes hálózatát" és "a hazai tulajdonú vidéki pénzügyi szolgáltatót" találta jellemzőnek, ezt a két alapvető vonást 2011 februárjában még csak a megkérdezettek 25 százaléka jelölte meg.

A nagyobb ismertséghez a korábbinál pozitívabb benyomás társul, egytől tízig terjedő szimpátiaskálán ugyanis a takarékszövetkezetek 2012 végén 7-es átlagos értéket kaptak, eggyel kedvezőbbet, mint 2011-ben - közölte a TakarékBank.

A felmérés igazolta, hogy a takarékokról alkotott képet a vidékhez kötődés és a személyes ügyfélkapcsolat határozza meg. A válaszadók 90 százaléka inkább a vidékiek, mint a városiak pénzintézetének tartotta a takarékszövetkezeteket - írja közleményében a TakarékBank.

A megkérdezettek 91 százaléka támogatta, hogy az egyenként túl kicsi hitelintézetek TakarékPont hálózatba szerveződve vegyék fel a versenyt a bankokkal.

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-t (TakarékBank) 1989-ben hazai takarékszövetkezetek alapították. Részvényeinek 58,1 százalékát jelenleg is a szövetkezeti szektor tagjai birtokolják.

A TakarékBank mérlegfőösszege 2011-ben 369,5 milliárd forint volt, betétállománya 249,3 míg hitelállománya 154,8 milliárd forintot tett ki, adózás utáni eredménye pedig 462 millió forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

RTL HD-vel bővül idén a UPC kínálata

A következő X-Faktor már HD-ben érkezhet. Tovább olvasom