Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szegény országok 11,6 milliárdos hiánnyal

Mintegy 11,6 milliárd dollár hiányzik a legszegényebb országoknak ahhoz, hogy biztosítani tudják a létfontosságú ágazatok finanszírozását.

A Világbank szerint a legszegényebb országoknak 11,6 milliárd dollárra lenne szükségük, hogy finanszírozni tudják a legfontosabb kiadásaikat.

"Mintegy 11,6 milliárd dollár hiányzik a legszegényebb országoknak ahhoz, hogy biztosítani tudják a létfontosságú ágazatok, így az egészségügy, az oktatás, a szociálpolitika és az infrastruktúra finanszírozását" - áll a nemzetközi pénzintézet által a húsz legnagyobb ipari és felzárkózó gazdaság (G20) számára készített, szerdán közzétett jelentésében.

"Ha ezt a lyukat nem sikerül betömni, a szegénység visszaszorítása és a hosszú távú fejlődés megalapozása terén eddig elért sikerek hiábavalók voltak" - áll a jelentésben.

"A legszegényebb országok feltehetően nincsenek kellően képviselve a G20-on belül, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy hosszú távon mibe kerül ezeknek az országoknak a gazdasági válságnak az egészségügyre és az oktatásra gyakorolt hatása" - mutatott rá közleményében Robert Zoellick, a Világbank elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kódex: A bank már nem izmoskodik?

A díjak emelésének az infláció szab korlátot; konkrétan meg kell nevezni azokat az okokat, amelyek… Tovább olvasom