Kisalföld logö

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 12°C | 22°C Még több cikk.

Szakács mestervizsga felkészítés indul

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2012. februárjában szakács mestervizsgára felkészítő tanfolyamot indít!
Amennyiben a most induló tanfolyamon nem tud részt venni, lehetőség van későbbi csoportba sorolásra (megfelelő jelentkező esetén, amely minimum 8 fő), vagy intenzív tanfolyamon való felkészülésre. A jelentkezéseket folyamatosan várjuk!

További részletek itt >>

Olvasóink írták

  • 1. vonLichthofen 2012. január 28. 02:50
    „Tisztelt Kamara,

    erősen érdeklődök a mesterszakács felkészitő tanfolyam iránt.
    Csak hogy tudjam, hogy a vizsga sikeres letétele milyen előnyökkel jár megnéztem néhány ország vizsgaelőirásait és követelményeit.
    Hogy hogy nem a sok közül az ACF az USA szakácsszövetségének a vizsgaeljárását választottam.
    Ár - a jelöltnek előre le kell fizetni 300 dollár jelentkezési dijat, aztán 4000-6000 dollárig a vizsgadijat. Az összes többi költséget is a jelölt állja, mint utazás, szálloda, étel, a vizsgának helyet adó intézmény dija stb.
    Időtartam - a vizsga 8 napon át tart, összesen kb 50 órában.
    Menu - a vizsgázóval mindig az előző nap közlik, hogy milyen témát húzott az adott kategoriában, másnapra kész kell legyen az étlappal, árkalkulációval, caloria analyzissel
    Kategoriák - Egészséges főzés /Healthy Cuisine
    - Buffet/Garde Manger/Hideg ételek
    - Klasszikus Ételkészités/Classical Cuisine - ez a kategoria egészében August Escoffier munkáján alapul, a La Guide Culinaire használata kötelező.
    - Szabadon választott ételek
    - Nemzetközi ételek - 3 különböbő nemzeti étel készitése, mindhárom mintha ünnepi alkalomra volna
    - Sütemények és Pékáruk
    - Kontinentális és Észak Europai ételek
    - Mi van a kosárban?/Mystery Basket/ csak közvetlenül a vizsga előtt adják oda a jelöltnek az összetevőket
    A vizsgáztatók mindannyiak Mesterszakácsok, minden jelöltre jut legalább kettő és ők ott lihegnek a vizsgázók nyakába.
    Minden nap /8 db/ minden ételt 10 adagra kell késziteni, négyet tálalva, a többi Orosz tálalás szerint. Ez azt jelenti pl. a Nemzetközi Ételek napon, hogy 3 különböző nemzeti ételt kell késziteni tiz tiz adagban és megfelelően tálalva.
    A Garde Manger /Hideg Konyha - lehet főzve persze, de a tálalás mindig hideg/ napon Saláta, Szalámi, Sonka, Szendwich a téma többek között.

    T. Könczöl János Úr,
    ha Önök ott a Kamarában ezt mind ajánlják a Győri jelölteknek akkor én iziben jelentkezem. Mindig is arról álmodtam, hogy fogom magam és mesterszakács leszek., csak egy /vagy több/ jó oktatóra vártam.
    Az ACF.com/Certifications helyen tanáltam ezt az informáciot.

    Tisztelettel vonLichthofen,
    mesterszakács-felkészitőtanfolyam jelölt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt az újabb végtörlesztési határidő

Akik jelezték végtörlesztési igényüket, január 30-ig be kell fizetniük a szükséges összeget. Tovább olvasom