Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Sok éjjel-nappali bolt hétfőn este már nem lesz nyitva

Ezeknek a boltoknak a törvény értelmében este tíz és reggel hat óra között zárva kell tartaniuk. Vannak ugyan kivételek, de kevés.
Az éjjel-nappali boltok jelentős része már hétfő este sem lehet nyitva - írja a Népszabadság.

Március 15-én hatályba lép a vasárnapi boltbezárásról szóló törvény. A nemzeti ünnep miatt az üzletek most amúgy sem nyithatnának ki, ám nem kell egy hetet várni arra, hogy a vásárlók szembesüljenek a jogszabály következményeivel - írja szombati cikkében az újság.

A boltoknak a törvény értelmében este tíz és reggel hat óra között zárva kell tartaniuk, ez alól csak a 200 négyzetméternél kisebb üzletek kaphatnak felmentést, amennyiben a tulajdonos áll be dolgozni. Emiatt az éjjel-nappali üzletek jó része már hétfő éjszaka sem lesz nyitva.

A cikk szerint péntek estig nem jelent meg az a kormányrendelet, amelynek a vasárnapi zárva tartás körüli bizonytalanságokat kellene eloszlatnia. Azt a jogszabályhoz benyújtott kormánypárti módosítót, amely vasárnap bezáratná a Metro áruházakat, valamint azokat a benzinkúton üzemelő kisboltokat, amelyekben nem értékesítenek üzemanyagot, még nem fogadta el az Országgyűlés, olyan módosítót pedig nem nyújtottak be a héten, amely bezáratná a világörökségi területeken lévő üzleteket is.

A lap beszámol arról is, hogy az Ipsos pénteken publikált közvéleménykutatása szerint a felnőtt lakosság 68 százaléka ellenzi az üzletek vasárnapi bezárását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csekkfizetés: élesesik a verseny a Posta és a Tesco között

Egy hónapja működik a Magyar Posta húsz csekkbefizető automatája, melyek már minden csekktípust… Tovább olvasom