Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Simor: az MNB kész devizát biztosítani a bankoknak a végtörlesztéshez

Az MNB az ország devizatartalékainak terhére kész a devizahitelek végtörlesztéséhez szükséges devizamennyiségeit a bankok igényei alapján a bankok rendelkezésére bocsátani.
Az MNB az ország devizatartalékainak terhére kész a devizahitelek végtörlesztéséhez szükséges devizamennyiségeit a bankok igényei alapján a bankok rendelkezésére bocsátani.

A jelzálog devizaadósok 20 százaléka élhet a végtörlesztéssel

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint a lakossági jelzálog devizaadósok csupán 20 százaléka élhet majd a rögzített árfolyamú végtörlesztés lehetőségével - mondta Simor András jegybankelnök a kamatülést követő sajtótájékoztatón. Mint mondta, még ez is jelentős veszteséget okoz a hitelintézeteknek, rontja Magyarország növekedési kilátásait, csökkenti a költségvetési adóbevételeket. A törvény jelentős pénzügyi stabilitási kockázatot jelent, de az MNB-nek van eszköze arra, hogy ezt tompítsa, és ezt használni is fogja - tette hozzá.

2013 I. felében érheti el a 3 százalékot az infláció

Az infláció 2013 első felére érheti el a 3 százalékos célt - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden Budapesten, a kamatülést követő sajtótájékoztatón. Elmondta, az idén és jövőre az átlagos infláció a cél fölött alakulhat.

Olvasóink írták

 • 4. kolombela 2011. szeptember 21. 16:42
  „Itt az ideje, hogy a MNB ténylegesen is magyar és nemzeti legyen. Meg kell szüntetni függetlenségét ( a mindenkori kormánytól) és meg kell szüntetni a függőségét a cionista pénzoligarchiától. A MNB legyen ténylegesen nemzeti és magyar, tekintse elsődlegese szempontnak a nemzeti gazdasági érdekeket, és nem segíteni az amúgy is extra-extra profitot termelő, az nemzetet kiszipolyozó idegen tulajdonban levő magyarországi bankokat. Simort és sleppjét leváltani teljes vagyonukat (az off-shore-t cégekkel együtt) lefoglalni!”
 • 3. mikvannak 2011. szeptember 21. 07:26
  „Így van a frank csak szemfényvesztés volt!Ha frankot kapok ott váltom át ahol nekem a kedvező, erről szó sem lehetett mivel frankot nem is láttunk!!Most meg nincs miből végtörlesszteni ezt sem nekünk találták ki.Pedig csak annyi kellene a kisembernek hogy ne keljen a tőketartozást 3*-4*es áron vissza fizetni.24 000ft-os törlesztés ne legyen már 86 000 ft ez a tisztességtelen.”
 • 2. hubble 2011. szeptember 20. 20:01
  „Így van nem frankot utaltak a számlánkra......frankot sosem láttunk :( de még a bankok sem.......”
 • 1. zeta62 2011. szeptember 20. 18:23
  „Ez nem kis hazugság! SENKI sem kapott devizát, és a bankok sem vettek fel devizát. A forint betétesek pénze volt a fedezet, egy kapitális csalás, szemfényvesztés az egész!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matusz-Vad: 6,4 milliárd árbevétel

A nyugat-dunántúli régió 100 legnagyobb adózója között a Matusz-Vad Zrt. Tovább olvasom