Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

Siessen, ha nem akarja, hogy zárolják cége bankszámláját!

Januártól szigorúbb pénzmosás elleni szabályok lépnek életbe, így a vállalatoknak december 31-ig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról számlavezető bankjuknál.
A pénzmosás elleni törvényt 2013. július 1-jén módosították. Ennek értelmében a jogi személyiséggel rendelkező hazai vállalkozások és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek, valamint az egyéb jogi személyek, például alapítványok, egyesületek képviselőjének 2014. december 31-ig írásban nyilatkozniuk kell számlavezető hitelintézetüknél tényleges tulajdonosukról, amennyiben ezt korábban nem, vagy nem a jogszabálynak megfelelő tartalommal tették meg.

Ha nincs olyan természetes személy, aki az adott szervezet tényleges tulajdonosa volna, akkor a vezető tisztségviselők adatait kell rögzíteni.

A nyilatkozat elmulasztása esetén a számlatulajdonosok elvesztik rendelkezési jogukat a számla felett, amíg a nyilatkozatukat nem rögzíti a bank.

December 11-én a hitelintézetek adatai szerint még számos - becslések szerint az érintett ügyfélkör egyharmadára rúgó - olyan vállalkozás és egyéb szervezet volt, amely nem tette meg a tényleges tulajdonosi nyilatkozatot.

A nyilatkozat több hitelintézetnél elektronikusan is kitölthető, ha a kitöltő egyértelműen azonosítható.

A kötelezettség a lakossági ügyfelekre nem vonatkozik, amennyiben korábban személyes azonosításukra sor került, és
számlavezetőjüknél a törvényben előírt adataik és tényleges tulajdonosi nyilatkozataik megfelelően rendelkezésre állnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába olcsóbb jóval gázolaj, a kenyér ára nem változik

Az üzemanyagár csak néhány százalékot tesz ki a kenyér költségében, ezért hiába lett olcsóbb az… Tovább olvasom