Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Sárgacsekk-automatákat telepít a posta

Csekkbefizető-automatákat telepít a posta jövőre - írta a Magyar Nemzet.
A lap keddi számában Éliás János, a Magyar Posta területért felelős igazgatója elmondta, hogy érzékelhetően csökkent a postán a "sárga csekkes" befizetések száma, amióta egyes szolgáltatók külön díjat számítanak fel ezekre a befizetésekre. Tájékoztatása szerint a csökkenés 2008 óta érezhető, és évi 4-5 százalékra tehető.

A szakember ezért is üdvözli a múlt héten beterjesztett törvényjavaslatot, amely tiltaná a távközlési cégeknek a pluszdíj kivetését. Szerinte a cégek e díj felszámításával több száz millió forintos többletbevételre tesznek szert.

A Magyar Posta maga tartja majd fenn a pénzforgalmi tevékenységhez szükséges rendszert, a közüzemi szolgáltatókkal kötött szerződés alapján szedi be a fogyasztási díjakat - tette hozzá Éliás János.

Olvasóink írták

 • 7. Dudus51 2012. október 09. 18:57
  „A cikkben egy sor nincs a sárgacsekk automatákról. Úgy értelmezzem, hogy az MTI olvasta a Magyar Nemzetben ezt a hírt, és jó szándékkal tovább adta a kisalföld. hu-nak?”
 • 6. pancser 2012. október 09. 18:22
  „4. Lobbo71 2012.10.09. 18:07
  Van ilyen is, ez nem gátolhatja a fejlődést. szerintem egy faluban szervezetten meg lehet oldani ezt, úgy tudom van falugondnok, ez kisebb gond mint az idősek étkeztetése.”
 • 5. tricse 2012. október 09. 18:15
  „borsmenta kedves hidd el a postások rühellik a legjobban ezeket a biztosítás ajánlgatásokat csak a főnökség cseszegeti és zsarolja őket folyamatosan! Van nekik épp elég bajuk a drága ámde semmitérő biciklikkel meg az "ügyfelekkel"! Nem véletlenül mondanak fel egyre többen,bár úgy nézem pont ez a vezetőség célja! És amikor szétzüllesztik akkor majd olcsón eladják valami külföldi cégnek! Na akkor majd lehet lesni a díjakat!”
 • 4. Lobbo71 2012. október 09. 18:07
  „3. borsmenta : egy borsodi zsákfaluban élő 80 éves néninek magyarázd már el, hogy utalni bárhonnan lehet. Szerencsétlen.”
 • 3. borsmenta 2012. október 09. 14:22
  „A Magyar Postánál befizetett összeg sokszor két hét múlva van a címzett számláján. Banki utalással azon a napon megkapja. Arról nem is beszélve, hogy utalni lassan bárhonnan lehet, sorbanállás, postai életbiztosítás-ajánlgatás nélkül.”
 • 2. pancser 2012. október 09. 10:09
  „A sárga csekk hülyeség, aki ezt akarja fizessen. Ebből él a posta, abból amit a csekket kibocsátó cégektől elvesznek, mert ugye valaki fizet. A megszűnés tökönrúgás a postának!”
 • 1. tricse 2012. október 09. 09:28
  „Nem tudom csak rémhír-e,de ha tényleg a postásokkal akarják leolvastatni a gázóraállásokat is, akkor eszembe jut a vicc: "......mit akarnak még? A tökömre lámpást,hogy éjjel is dolgozhassak?

  Sárgacsekk-automata? A költségeit meg majd beépítik ide-oda! Felesleges!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült a forint délelőtt: 284 az euró

A hétfő reggeli órákban kissé erősödött, majd délelőtt tíz óra körül gyengülni kezdett a forint a… Tovább olvasom