Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Renault-Rába szándéknyilatkozatot írtak alá közös fejlesztésről

Tűzoltójármű-alvázak közös fejlesztéséről és gyártásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Volvo csoporthoz tartozó Renault Trucks Defence és a Rába Jármű Kft.

A hazai piaci lehetőségek kiaknázását célzó együttműködés a Renault élvonalbeli technológiájára és a Rába speciális kompetenciáira, fejlesztési és gyártási kapacitásaira épül - közölték. Az első prototípusok még az idén elkészülnek, a partnerek egy középtávú program keretében már 2014-től képesek kiszolgálni a hazai igényeket.

A Renault és a többségi állami tulajdonú RÁBA - mint a hazai járműgyártás egyik meghatározó szereplőjének - együttműködése kiforrott technológián alapuló versenyképes termék gyártását eredményezi. A járműipari regionális központ megerősítésére irányuló kormányzati politika következő jelentős lépéseként tovább növelhető az iparági versenyképesség, a foglalkoztatás és a beszállítói részarány - írják. Közölték: a Volvo csoport és a Rába a potenciális piaci lehetőségek vizsgálatát követően döntött együttműködésük kiterjesztése mellett.

A közös konstrukció alapja a Renault nagy teljesítményű, összkerékhajtású, terepjáró képességgel rendelkező alváza. A kooperációs gyártás keretében a Renault alvázegységei a Rába speciális alkalmazásokra tervezett futóműveivel és más Magyarországon gyártott tételekkel egészülnek ki.

A partnerek a piaci kereslethez igazodva, hazai bázison, a Rába fejlesztési, szerelési és vizsgálati képességeire alapozva szervezik meg a gyártást. A Rába részvételével nemcsak az alvázak hazai tartalmának növelése, hanem annak helyi igényekhez történő igazítása is biztosítható. "A Renault és a Rába formálódó szövetsége kölcsönös előnyöket biztosít a feleknek. A Rába globális járműipari kapcsolatait megerősítve a speciális járműgyártás egy új szegmensébe kapcsolódhat be, míg kooperációs partnere tovább erősítheti pozícióit a magyar piacon" - fogalmaz a közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán 2 forinttal drágulnak az üzemanyagok

Ezzel a benzin és a gázolaj átlagára is 412-413 forintra emelkedik. Tovább olvasom