Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ragaszkodunk a sárga csekkekhez

Tízből kilenc magyar sárga csekket használ számlabefizetéseihez, és elsősorban költségtakarékosságból nem váltanak elektronikus fizetési megoldásokra - derül ki a Kutatópont Kft. reprezentatív felméréséből.
A kutatás eredményei szerint a második legnépszerűbb számlafizetési mód a banki csoportos beszedési megbízás, amelyet a megkérdezettek 33 százaléka használt már. A válaszadók mindössze 15 százaléka próbálta ki az online banki utalást és még kevesebben, 5 százalékuk az ATM terminálokon történő számlafizetést, bár a megkérdezettek több mint fele ismeri ezeket a lehetőségeket - ismerteti a piackutató cég csütörtöki közleménye.Az olyan további számlafizetési módok, mint az internetes felületek - például Távszámla vagy Díjnet - használata, vagy a mobiltelefonos fizetés, csak alig néhány százalékra jellemző, és ezen lehetőségek sokkal kevésbé ismertek a fogyasztók körében.

A kutatás arra is rámutat, hogy a különböző fizetési kötelezettségek közül jellemzően a pénzügyi szolgáltatások számláit - például kölcsöntörlesztést, biztosítási díjakat - egyenlítik ki a sárga csekktől eltérő módszerekkel, jellemzően csoportos beszedési megbízással.

A megkérdezettek kétharmada ugyan egyetért azzal, hogy a számlák, bizonylatok elektronikus formában is ugyanúgy érvényesek, mint papíralapon, ugyanakkor abban megosztottak, hogy érdemes-e néhány száz forinttal többet fizetni, ha cserébe nem kell postára menni - utóbbi állítással 39 százalék nem ért egyet, míg 32 százalék egyetért.

Bár a megkérdezettek többsége vonzónak találja azt, hogy otthonról is elintézhesse befizetéseit, vagy időt takaríthasson meg, legfontosabb szempontnak mégis a költségek számítanak, amit 68 százalékuk fontosnak tart.

A közlemény idézi Székely Leventét, a Kutatópont kutatási igazgatóját, aki elmondta, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége nem tervez számlafizetési módot váltani, még azonnali pénzbeli kedvezmény esetén is csak minden második válaszadó váltana. Véleménye szerint mindez azt jelentheti, hogy a különböző elektronikus megoldások ellenére még sokáig fogunk postára járni csekket befizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rába legkiválóbb hazai márka

Az idén ötödik alkalommal díjazták MagyarBrands elismeréssel a legjobb magyar vonatkozású márkákat,… Tovább olvasom