Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Rába vételi ajánlat - Az MNV az európai versenyhatóságtól kér engedélyt

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. november 7-én jelentette be a részvényenként 815 forinton teendő nyilvános vételi ajánlat szándékát.

A Rába Járműipari Nyrt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a tranzakció versenyjogi engedélyezését az Európai Bizottság eljárásában fogja kezdeményezni, s az erre a kérelmet december elején nyújtja be - közölte a BÉT honlapján a Siegler Ügyvédi Iroda Weil, Gotshal Ú Manges.

A tranzakció versenyjogi engedélyezését egyébként négy tagállam versenyjogi hatóságától kellene kérni - indokolta az ügyvédi iroda a lépést.

Az MNV november 7-én jelentette be a részvényenként 815 forinton teendő nyilvános vételi ajánlat szándékát, amelyet a tőkepiaci felügyelet, a PSZÁF november 8-án hagyott jóvá.

A jegyzési időszak november 11-től december 12-ig tart.

Az ajánlat akkor érvényes, ha a vételi ajánlat eredményeként az állami tulajdon meghaladja az 50 százalékot.

A vételár a társaságot 10,98 milliárd forintra értékeli. Az ajánlatot megelőzően a magyar állam összesen 16,15 százaléknyi tulajdonnal rendelkezett a Rábában, ezen belül a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (Alap) tulajdonában 15,47 százaléknyi, az MFB Invest tulajdonában 0,68 százaléknyi - összesen 2 millió 176 ezer 193 darab - részvény volt.

A vételi ár alapján a fennmaradó részvénycsomag értéke 9,2 milliárd forintot tesz ki. A Rába 10,85 százalékos tulajdonosa a Malajziában bejegyzett DRB-Hicom Berhad, 7,68 százaléknyi részvény a Rába saját tulajdonában van, a közkézhányad pedig 66 százalék. Az Alap és a DRB november 5-én kötelezettséget vállalt, hogy értékesíti részvényeit az MNV részére.

Az MNV a sikeres vételi ajánlat lezárása után élni kíván vételi jogával az összes többi, tulajdonába nem került részvényre vonatkozóan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megspórolható a baleseti adó a jövő évi kgfb-ben

A 40 évesnél fiatalabb, és a nagyvárosban élő idősebb autótulajdonosok azok, aki megspórolhatják a… Tovább olvasom