Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Rába: rendkívüli közgyűlés lesz

Megkezdődtek az előkészületek a Rába Járműipari Holding Nyrt. rendkívüli közgyűlésének összehívására, noha az ezt kezdeményező hivatalos levelet még nem kapta meg az igazgatóság - erősítette meg az MTI értesülését csütörtökön Pintér István elnök-vezérigazgató
 A tanácskozásra, amelyen "az új tulajdonos újradefiniálja a vezető testületeket", a cégcsoport vezetője szerint "vélhetően még a nyári szünet előtt" sor kerülhet.

Kérdésre válaszolva Pintér István úgy nyilatkozott: nem lát arra mutató jeleket, hogy változna a társaság tőzsdei jelenléte. Mint mondta, a tranzakció lezárulta után a következő lépés az igazgatóság és a felügyelőbizottság megújítása, majd a csoport- és üzletági stratégiák áttekintése.

"A jármű-üzletágunk a legesélyesebb arra, hogy bővítse termék- és szolgáltatás-kínálatát a hazai igényeknek megfelelően" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ez alkatrészek vagy egész járművek gyártására szóló kooperációkban egyaránt történhet.

A Rábában a magyar állam 73,67 százalékos tulajdonnal rendelkezik, ami 76,79 százalékos szavazati arányt biztosít számára. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a magyar állam nevében eljárva 2011. november 7-én tett vételi ajánlatot a Rába részvények megvásárlására, 815 forintos árfolyamon. Az ajánlat során az állam 9.925.829 darab részvényt szerzett meg.

A felvásárlás az idén áprilisban zárult le, miután az Európai Bizottság versenyhatósága jóváhagyta a tranzakciót. Az MNV április 17-én kifizette a Rába részvények vételárát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 százlékos bevétel növekedést tervez a Rába

A Rába Járműipari Holding Nyrt. tíz százalék körüli árbevétel- és EBITDA-növekedést tervez 2012-re -… Tovább olvasom