Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Rába-Volvo beszállítói program: hamarosan lezárul a jelentkezés

Már közel 250-en jelentkeztek a programra.

A Rába-Volvo együttműködés keretében tavasszal meghirdetett beszállítói programra eddig az előzetes várakozásokat meghaladva, közel 250 kis- és közepes vállalkozás jelentkezett. Az érdeklődőknek még szűk két hetük maradt, azt követően elindul az adatok feldolgozása és a program következő fázisának előkészítése. A több lépcsős folyamat eredményeként alakul ki mely hazai vállalkozások termékei épülhetnek be potenciálisan a tervezett Rába-Volvo autóbuszokba, illetve kerülhetnek majd be a Volvo globális beszállítói rendszerébe.

Az elmúlt három hónap alatt a vártnál jóval több, már közel 250, vagyis napi szinten körülbelül 3 magyar kis- és közepes vállalkozás jelezte a Rába Jármű Kft. felé, hogy közreműködne az új Rába-Volvo autóbuszok gyártásában. A jelentkezők szinte a teljes iparágat lefedik, és van köztük számos, igen magas színvonalú alkatrészeket gyártó cég is. A program azonban még nem zárult le, június 30-ig még bárki jelentkezhet a Rába honlapján található jelentkezési lap kitöltésével.

A Rába és a Volvo célja, hogy a hazai piac számára, a piaci igények figyelembevételével modern tömegközlekedési járművek készüljenek a Rába győri gyárában magyarországi komponensek beépítésével. A modern technológiával előállított autóbuszok hazai tartalmát fokozatosan növelik majd, az együttműködés értelmében a szükséges importbeszerzések értékét hazai termékek vásárlásával kompenzálja a Volvo, ezáltal 100%-os hazai értékhányad biztosítható.

Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: "A jelentkezések lezárását követően elkezdjük kiértékelni a beérkezett adatokat és várhatóan ősszel elindulnak az egyeztetések a potenciális beszállítókkal. Az alapos és időigényes minősítési folyamat végén pedig eldől, kik azok, akik a Volvo globális rendszerébe is becsatlakozhatnak."

A beszállítói program eredményeként tehát a magyar vállalkozások termékei bekerülhetnek a Volvo nemzetközi ellátási rendszerébe is, így nem csak a Magyarországon forgalomba kerülő buszokba építhetik be, hanem a Volvo nemzetközileg értékesített járműveibe is. Ez egyedülálló lehetőség az érdekelt magyarországi vállalkozások számára. A programnak tehát az új munkahelyek teremtése mellett jelentős export-növelő hatása is van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: követendő példa lett a magyar gazdaságpolitika

Hoppál Péter közölte: a bankadó 10-12 európai országnak mintául szolgáló magyarországi bevezetése… Tovább olvasom