Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Quaestor-botrány: már évekkel ezelőtt kiderülhettek volna a cég körüli bajok

A Magyar Fejlesztési Bank 2011-ben több bűncselekmény gyanúját fogalmazta meg a Quaestor ETO Park-beruházásával kapcsolatban - értesült a Népszabadság.


Hűtlen kezelés bűntettének gyanújával nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentése nyomán ismeretlen tettesek ellen a Quaestor ETO Park-beruházásának hitelezése miatt.

Ez a projekt azonban szerepelt már egy korábbi feljelentésben is, amelyet még 2011-ben tett az MFB - írja a Népszabadság.

Csakhogy, az ETO Park-ügy nincs a rendőrségen. A Népszabadság érdeklődésére a rendőrség és a Fővárosi Főügyészség részéről is egybehangzóan azt közölték, hogy ilyen ügyben nem nyomoznak.

Pedig még 2010-ben készült el az a szakértői jelentés, amely először kongatta meg a vészharangot a Magyar Fejlesztési Banknál. A bank hosszas politikai egyeztetés után döntött a Quaestor győri projektjének hitelezéséről. Nem egészen üzleti alapon - írja a lap.

A Népszabadság információi szerint a 2012-es magyar–horvát közös futball Eb rendezésére pályázó kormány és az akkori ellenzék között a színfalak mögött teljes volt az egyetértés abban, hogy kell legalább egy-két olyan stadionkomplexum, amellyel villoghatunk majd a döntéshozók előtt. Ezek egyike lett volna a győri stadion és kiegészítő létesítményei.
 
Az alvállalkozók azonban már akkoriban arra panaszkodtak, hogy nem kapják meg időben a pénzüket...

Minderről az Index is beszámol. Mint írják, az ETO Park ügyében négy éve tartó nyomozás tele van furcsaságokkal. Fellegi Tamás fejlesztési miniszter kezdeményezte a feljelentést stadionhitel ügyében. A Kehi szerint a nyomozás azóta is tart, de a hivatal a napokban mégis új feljelentést tett. Tarsoly Csabát valamiért sosem hallgatták ki, sőt a kormány időközben további pénzt adott Tarsolynak, nehogy bedöntsék a hitelét. Az MFB szerint is volt feljelentés, a rendőrség viszont nem találja a nyomozati anyagokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a benzin ára, a gázolajé nem változott

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Tovább olvasom