Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

PSZÁF bírság a Posta Biztosítónak és az Uniqának

A Magyar Posta Biztosítót az ügyfél panaszok nem megfelelő intézése, míg az Uniqa Biztosítót ezen túlmenően a kötvény-nyilvántartás hibája miatt is megbírságolta a PSZÁF.

A Magyar Posta Biztosítót az ügyfél panaszok nem megfelelő intézése, míg az Uniqa Biztosítót ezen túlmenően a kötvény-nyilvántartás hibája miatt is megbírságolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - a határozatok a felügyelet honlapján jelentek meg.

A Magyar Posta Biztosítónak az ügyfélpanasz nem megfelelő intézése miatt 200 ezer forintos bírságot kell fizetnie.

Az Uniqa Biztosítót ugyanezért szintén 200 ezer forintra bírságolták, míg a kötvény-nyilvántartásra vonatkozó jogszabályok megsértése miatt 1 millió forintot kell fizetnie.

Ertl Pál, az Uniqa Biztosító nem életbiztosításokért felelős igazgatósági tagja az MTI-nek elmondta, hogy az első esetben nem egyértelműen tájékoztatták levélben az ügyfelet, aki félreértette a tájékoztatást. A második eset a kötelező gépjármű felelősség biztosításhoz (kgfb) kapcsolódik: az átkötési dömpingben későn küldték meg az ügyfélnek a kötvényt. Ezt a tényt a biztosító elismerte.

Olvasóink írták

 • 14. BsBe 2010. augusztus 18. 05:27
  „gjozsi88 2010.08.10. 20:59 azt hiszem nagyon egyetértek veled, amikor azt írod: nem vagyok gép és gyorsiró, általában inkább tartalmilag koncentrálok....
  Néha elképzelem, hogy egyik-másik hozzászóló ül a gép előtt és bogarássza a helyesírási hibákat, elütéseket, és rögtön támadja is a "vétkest": Persze fontos a szép és helyes írásos kommunikáció, de ilyenkor az az érzésem, hogy okostojas007 egy igazi okostojás”
 • 13. gjozsi88 2010. augusztus 11. 15:46
  „még annyit:
  Hogy erről a forradalomról senki más nem mondta azt, hogy ez forradalom volt, aki utána okozott egy hatalmas kárt az országnak...!
  Elkövetek egy szabálysértést(mielött félreérted, a választást nem tartom szabálytalannak, noha a Kubatov listákat nem tisztázták, de döntően nem befolyásolt az semmit) és közlöm a rendőrrel, hogy ez tulajdonképpen forradalom volt..., ezért nem felelek?”
 • 12. gjozsi88 2010. augusztus 11. 15:43
  „okostojas007!
  De érdekes, a helyesirási hiba ellenére is tudtad miről beszélek!
  A vis maior-t nem tudatosan hajtják végre, állitólag a fülke forradalom az volt...!
  Kezdj innen gondolkodni!”
 • 11. okostojas007 2010. augusztus 11. 08:38
  „a vis maior jogi fogalom is ,
  bekövetkezéséért nem felel senki ( nem fizet még a biztosító sem )
  vis maior például egy forradalom és annak következtében keletkezett károk...
  tehát ha áprilisban forradalom volt Mo-n akkor az utána bekövetkező károkért nem felel senki..................”
 • 10. gjozsi88 2010. augusztus 10. 20:59
  „mitzekatze!
  Ha jogvitában igazad lenne, akkor régen bíróság!
  Egyébbként ,mindkettőtöknek:
  Ugy tudom, hogy a vis maior, ahogy köszönettel megkaptam a javítást, nem magyar szó, és nekem, igaz nem verem a mellem a magyarságtudattól, de nem szégyen, hogy helyesirásilag nem ismertem!
  A két mondatos hozzászólásaid eleve kevés veszélyt hordoz helyesirásilag, de mivel nem vagyok gép és gyorsiró, általában inkább tartalmilag koncentrálok, ezért előfordul, hogy nem a legmegfelelőbb, de tartalmi hozzászólásaimat érdemben kevesen cáfolják, nagy bánatomra, ugyanis érdemi vitának roppantul örülnék!”
 • 9. mitzekatze 2010. augusztus 10. 15:51
  „gjozsi! Kösz az információt, de tudok olvasni (a részletekben is) és írni is (veled ellentétben). Nem ennél a résznél akadtam el a biztosítóval.”
 • 8. okostojas007 2010. augusztus 10. 08:11
  „a vis malör az === vis maior !!!!!”
 • 7. gjozsi88 2010. augusztus 07. 10:05
  „mitzekatze
  Nem kell mást tenni, mint szerződéskötéskor meg kell nézni jól a feltételeket és tisztázni a biztosítási eseményeket!
  Ugyanis a részletekben rejlik a lényeg!
  Csak egy példa:
  Kevesen tudják, hogy katasztrófa esetén, pl árviz, földrengés...stb hiába van vagyonbiztosításom, ha a kár mértéke meghaladja (régebben 200 milliárd volt, most nem tudom) ezt a maximumot, akkor a biztosítók likviditási problémák miatt csak ezt a felső limitet köteles elosztani!
  Azaz lehet, hogy csak 50 000 ft jut biztosítottként holott 10 millió feletti kára is lehet!
  A másik fontos szempont, hogy a biztosító Vis malöröket fizet, de nem fizet elöregedésből, hibás kivitelezésből származó károkat!
  pl: Egy stabil ,jó vakolatot nem tud megbontani a szél!
  Ez esetben elöregedés, vagy hibás kivitelezés áll fennt és a kár igény mást terhel!
  A kivitelezőt, vagy fel kell ujitani saját pénzből!
  Arra sem lehet adni, hogy x-nek fizetett, y-nak nem, ugyanis a kárszakértésben vannak üzletpolitikai szempontok, amelyeket a biztosító maga birál el a saját költségére!
  Ha valakinek sok és nagy összegű biztosításai vannak ,kis, vagy alig kárelözmények mellettrégi ügyfél, annak nem biztosítási esemény során is méltányosságból fizetnek ki kárt, mert megéri megtartani az ügyfelet és a legjobb reklám az elégedett ügyfél!
  A befizetésnél nagyobb kárkifizetés, rövid szerződési idő nem ok ilyen gesztusra és a biztosító nem is fog élni vele!”
 • 6. gjozsi88 2010. augusztus 07. 09:55
  „Jägermeister
  Az uniqa biztosítónak az a legnagyobb baja, hogy mint kezdő biztosítók,(induláskor) olyan módozatokkal indultak a piacon, mely tőkésitett, azaz életbiztosításokra épitenek, hogy tőkéhez jussanak,ebben nem sikerült nagy üzleteket szerezni a tőkeerös konkurenciával szemben, akik idő elönyben is voltak, ráadásul a vagyonbiztosítási üzletágban a konkurenciát, mely tőkeerös szereplőként volt jelen a piacon, ugy próbálták legyőzni, hogy ár alatt vállalták a szerződéseket, igy komoly kifizetési nehézségeik akadtak!
  Korábban dolgoztam rövid ideig biztosítónál, de nem az én világom, és tanulási időszakban résztvettem egy versenytárgyaláson hallgatóként és ott tapasztaltam, hogy azt amit a Generáli másfél milliós éves dijéret vállalt, azt a UNIQA biztosító 800 ezerért, miközben a cég éves rendszeres kárkifizetési igénye, üvegkárok és egyébb átlagos okokból, minden évben meghaladta a 1,3 millió forintot!”
 • 5. mitzekatze 2010. augusztus 06. 22:00
  „gjozsi! Allianz elég nagy és k drága is. Mégis szívok vele mint torkosborz és b. fizetni 4 hónapja!!!! Elmondnád akkor hova is kell menni????”
 • 4. Jägermeister 2010. augusztus 06. 20:22
  „gjozsi88! Az uniqa nem eppen egy kis biztosito! Söt, autoim mind ott vannak biztositva! De nem itt, hanem az osztrak uniqanal. Avval nincs is baj! De a magyarorszagi uniqaval .......hat......vannak problemak!”
 • 3. gjozsi88 2010. augusztus 06. 16:55
  „Talán nem kellene bedölni az olcsóbb szolgáltatásnak, ugyanis a drágább azért az, mert többet is nyujt!
  Aki észérkedik és kis biztosítókhoz megy, mert kisebb dijjért többet vállalnak papiron, mint a nagy tőkével rendelkezők, annak keserű a csalódás!
  A piacon a mai világban eljutottunk oda, hogy körül kell nézni a piacon és a legjobbat kell választani! A legjobb nem azonos a legolcsóbbal!
  Tessék gondolkodni és néha kételkedni!”
 • 2. Jägermeister 2010. augusztus 06. 13:21
  „En az Uniqa-rol tudnek orak hosszat meselni.”
 • 1. Mankapunka 2010. augusztus 06. 12:43
  „posta biztosító velem is ki..<moderálva> tavaly előtt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Győrben

Győri kirendeltség és szolgáltató központ aktuális állásajánlatai: Tovább olvasom