Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Profession.hu: a munkáltatók a pluszmunka felét nem fizetik ki

Többet túlóráznak a nők és az alacsony képzettségűek. A többletmunkáért járó plusz juttatásokat a megkérdezett munkavállalók 44 százalékánál sosem fizetik ki.
A munkáltatók a pluszmunkát vállaló dolgozók 49 százalékának mindig  vagy többnyire kifizetik, 44 százalékának azonban még sosem fizették ki a többletmunkáért járó plusz juttatásokat - derül ki a  Profession.hu online álláskeresési oldal felméréséből, amelyről  csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A Profession.hu 3310 ember bevonásával készített reprezentatív felmérést, amelyben a munkavállalók véleményét és tapasztalatait mérte fel a hivatalos munkaidő után végzett munkáról.

A vizsgálatban résztvevők 29 százaléka arról számolt be, hogy legalább havi, 23 százaléka pedig arról, hogy heti rendszerességgel dolgozik többet hivatalos munkaidejénél. Ráadásul a felmérést kitöltők 74 százaléka még sosem jelezte felettesének, ha többlet munkát vállalt - olvasható a weboldalon ismertetett kutatásban.

A felmérés szerint a hivatalos munkaidejükön túl legtöbbet dolgozók 35 százaléka férfi, 57 százaléka alacsony képzettségű, 32 százaléka vidéken él.

A felmérés a túlórák vállalásának okaira is választ keresett. Az alternatívák közül a megkérdezettek 10 százaléka a többletkereseti lehetőséget, 35 százaléka a "túl sok munkát", 8 százalékuk pedig a "mások helyett is dolgozni kell" opciót jelölte be. Szintén ennél a kérdésnél a munkavállalók 7 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a munkaadó elvárja a túlórát, 3 százalékuk pedig a munkamániát jelölte meg.

A válaszadók a vizsgálat következő részében az esetleges megoldási módokra is javaslatokat tehettek. Ennek keretében 44 százalékuk a munkaerő-felvételben, 26 százalékuk pedig a magasabb jövedelem kialakításában látta a helyzet normalizálódásának kulcsát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: Közös érdekünk a Déli Áramlat

Magyarország és Szerbia érdeke is az, hogy megépüljön a Déli Áramlat gázvezeték - mondta Belgrádban a külgazdasági és külügyminiszter. Tovább olvasom