Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Péntek éjfélig még beküldhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj

A határidő június elsején lejárt, a kimagaslóan sok megkeresés miatt azonban a Nébih június 5., péntek éjfélig szankciómentesen biztosítja a bevallás és módosítás lehetőségét.
Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallások beküldésének határideje június elsején lejárt, azonban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ügyfélszolgálatára érkezett kimagaslóan sok megkeresés miatt a hivatal június 5., péntek éjfélig szankciómentesen biztosítja a bevallás és módosítás lehetőségét - közölte a Nébih az MTI-vel kedden.

A kötelezettség az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjére, így a vendéglátó létesítményekre is vonatkozik - figyelmeztet a hivatal. Az eddigi tapasztalatok szerint erről a területről számos vállalkozás nem nyújtotta még be a bevallását. A tájékoztatás szerint az ügyfelek gyors segítése érdekében a hivatal honlapján is megjelentette az ismétlődő kérdésekre adott válaszait.

A bevallási időszak lezárása után kezdődik a bizonylatok készítése, amelyek június végével letölthetők lesznek a bevallási felületről.

A felügyeleti díj megfizetése két egyenlő részletben történik. Az első részletet, a díj 50 százalékát július 31-ig, míg a másodikat 2016. január 31-ig kell átutalni a Nébih számlájára. A díjból befolyó összeget a hatóság az élelmiszerlánc-biztonság fenntartására, a hatósági-ellenőrzési feladatokhoz szükséges fejlesztésekre, beruházásokra fordítja, amelyről az országos főállatorvos minden évben beszámolót készít az Országgyűlésnek - közölték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Ön heti fizetését hány perc alatt keresi meg Ronaldo? Most kiderül!

Hány évig kell(ene) dolgoznia ahhoz, hogy annyi bért kapjon, mint Messi egyetlen szezon alatt? Szavazások! Tovább olvasom