Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Pályázz munkahelyteremtésre!

Pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahely-teremtő beruházás támogatására.
A pályázati program alapján - kizárólag hazai forrásból, a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból - 10 milliárd Ft támogatási keretösszeg áll a pályázók rendelkezésére.

A pályázók köre: A pályázaton kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező KKV-k vehetnek részt.

A támogatás mértéke

Egy új munkahelyre alapesetben 1,4 millió forint jut.
Ez 500 ezerrel nő, ha a mikro-, kis- és középvállalkozás álláskereső vagy tartósan munkanélküli foglalkoztatását vállalja, és további 300 ezerrel, ha az illető roma munkavállaló.

Mintegy 200 ezer forint kiegészítő támogatás igényelhető, ha hátrányos helyzetű térségben jön létre az állás, ami további 100 ezerrel emelkedhet, ha a leghátrányosabb települések egyike az érintett.

Pályázni csak olyan beruházással lehet az ország bármely településéből, amely esetében a pályázó:

- vállalja, hogy a már meglévő és az újonnan felvett létszámát a beruházás befejezését követő két éven át megtartja,

- a támogatással létrehozott kapacitást a beruházás befejezésétől számított 3 évig működteti az érintett régióban.

Csak az a cég kaphat támogatást, amely az összes munkavállalója esetében teljesíti a kormány által előírt béremelést.
a beruházást legkésőbb 2012. november 30-ig befejezi.
a beruházásban érintett telephelyen legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesít új munkahelyet.
a beruházás nettó-ÁFA visszaigénylési jogosultsággal rendelkező pályázó esetében bruttó- bekerülési költségének legalább 25 %-át saját forrásból biztosítja.

A támogatás formája: vissza nem térítendő, mellyel új gépek, műszaki eszközök is beszerezhetők, de új létesítmények építésére is fordítható.
A pályázatban szereplő beruházási projekthez legfeljebb 120 millió Ft, a hátrányos/leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken megvalósuló beruházáshoz legfeljebb 240 millió Ft támogatás igényelhető.
A pályázatokat a beruházás helye szerinti fővárosi/megyei kormányhivatal munkaügyi központjához 2012. február 8-tól 2012. március 30-ig lehet benyújtani a pályázati dokumentációban meghatározott feltételek szerint.

A határidőben benyújtott, formailag megfelelő pályázatok támogatásáról vagy a támogatási igény elutasításáról a nemzetgazdasági miniszter 2012. május 30-ig mérlegelési jogkörében dönt.

Központi munkahelymegőrző program

A Nemzetgazdasági Minisztérium a munkaügyi központok részére, a munkaügyi központok által decentralizáltan megvalósítandó központi programot hirdetett a munkaerőpiaci válsághelyzetek kezelésének, foglalkoztatási szerkezetváltás elősegítésének 2012. évi támogatására 500 millió forint összegben.

A program célja a vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megtartása, a munkaügyi központ illetékességi területéhez tartozó, jelentősnek tekinthető csoportos létszámleépítések megelőzése, a meglévő munkahelyek megtartásának elősegítése, a munkaadók átmeneti működési problémáinak kezelése, gazdasági szerkezetváltásának, foglalkoztatási struktúraváltásának segítése.

A támogatás mértéke: legalább 50 fő, vagy hátrányosabb helyzetű térségekben legalább 25 fő átlagos statisztikai állománnyal rendelkező munkaadó létszámleépítési szándékának bejelentése, illetve legalább 25 fő továbbfoglalkoztatására átvett munkavállalók esetében legfeljebb 6 hónap időtartam.
A munkahelymegőrző támogatás havi mértéke munkavállalónként a kötelező legkisebb munkabér legfeljebb 120 %-a, mely 2012-ben 111.600 Ft lehet.

A munkahelymegőrző program keretében biztosított vissza nem térítendő támogatást csak azok a munkaadók kaphatnak, amelyek az adóváltozások következtében az elvárt béremelést valamennyi folyamatosan foglalkoztatott munkavállalónál végrehajtották.

A munkaügyi központok kérelmeiket a program meghirdetésétől kezdődően az NGM-hez folyamatosan nyújthatják be, legkésőbb 2012. június 30-ig beérkezően. A központi keretből biztosítható forrás-kiegészítésről a nemzetgazdasági miniszter dönt.

A pályázati lehetőségekről az érdeklődők további információt a Munkaügyi Központunkban (9021 Győr, Városház tér 3. 96/529-910; www.gyormmk.hu) vagy kirendeltségeinken kaphatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görög mentőcsomag: az IMF feltételeket szab

Az IMF igazgatótanácsa márciusban dönt arról, hogy milyen mértékben járul hozzá a második görög… Tovább olvasom