Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Összehasonlítottuk az új forinthiteleket: ezt kínálják a bankok márciustól

A Pénzcentrum.hu összehasonlította a magyarországi pénzintézetek által a hónap elejétől hatályos szigorításoknak megfelelően kínált forint alapú lakáshiteleket.

Hárman 10% alá szorították a THM-et: íme a legjobb ajánlatok

Mint ismert, forint alapon ezentúl csak a fedezetként felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értékének 75%-a finanszírozható, ennek megfelelően egy 5 millió forintos lakáshitelhez legalább 6,7 milliós, egy 10 millió forintos lakáshitelhez legalább 13,3 millió forintos fedezetet kell biztosítani.

A pénzintézetekről két kivétellel elmondható, hogy már felfüggesztették a svájci frank alapú lakáshitel termékeiket (lásd: Svájci frank tömegkatasztrófa: túlélők után kutattunk!), a jegybanki alapkamat csökkenésével pedig az euró alapú hitelek előnye is a korábbi szint alá csökkent. Az igényelt hitelösszegekben és az átlagos futamidő tekintetében egyelőre nem történt mérhető változás, de többen is a felvenni kívánt összegek csökkenésére számítanak.

A lista élén 5 és 10 millió forintos hitelösszeg esetén is az AXA Bank végzett 9,10 %-os, valamint 8,96%-os teljes hiteldíj mutatóval. 5 millió forint esetén a havi törlesztőrészlet 45 121 forint, míg egy 10 milliós forint alapú lakáshitelt havi 89 619 forinttal kell törleszteni.

Részletek a Pénzcentrum oldalán >>

Olvasóink írták

 • 13. elemér 2010. március 11. 14:50
  „Mi is volt az amin megakadtak a zsenik ? Valami olyasmi, hogy akkor robbanjon a bomba, mikor az földre ér.;))”
 • 12. elemér 2010. március 11. 14:39
  „A háboru után Eu. barátainknak kellet tisztázni hogy ki az amcsi. Amcsi az aki itt született és aki állampolgár lett. Létezik kettös söt hármas állampolgárság is. Kettös az nekünk is megvan ha az ember azt kérvényezi. Magyarok továbtanulnak nyugaton és Amerikában mert a tudományban nincs megállás. Amcsik viszik a nobeldijakat a tudományban, de itt, ott léteznek más nációk is. Egyedüli vílágnyelv és a tudományok nyelve manapság pedig az angol.

  Az atombomba project úgy kezdödött, hogy Szilárd Leo és Teller Ede beültek a kocsiba és meglátogatták Einsteint nyaralóhelyén a tengerparton, Cape Cod. Idefigyelj Albert kezdték, irjál F.D.R.-nak, mert minket nem ismer itt senki, itt zöldfülüek vagyunk. Németek már ezen dolgoznak és muszáj hogy ezt mi megcsináljuk, mielött ök. F.D.R. azt mondta O.K. és igy lett ez financirozva. Megakadtak a láncreakció robbanáson, de szerencsére volt ott egy amcsi matematikus aki ezt megfejtette. Ezért Teller soha nem állitotta, hogy ö találta fel az atombombát. Felesleges itt nekem olyasmiket szajkózni amit én jobban tudok, például kik voltak a hires magyarok akik a lábukkal szavaztak.”
 • 11. elemér 2010. március 11. 13:44
  „Mo.-n sok hülyeséget szajkóznak az indiánokrol. Az indiánok is csak bevándorlók voltak Ázsiábol és nem lettek kiirtva, hanem kitelepitve a reservation-re. Fehér embernek kellet a lakhelyük. Indiánokat megfizették és azok kaszinókat épitettek az USA-ban reservation-eken és a nagyvilágban. Az USA-ban adómentessen árulják a cigit és futtatják kaszinóikat. Több mint 300 indián törzs van az USA-ban. Indiánokat a fehér ember települései megelözték a nyugati tengerparton. Az USA mindig is egy olyan állam volt amit irigyeltek, mert mindenkinek jobb lehetösége volt mint szülöhazájában. Világos hogy ezért is maradtak, és nem azért mert nemtudnak hazamenni. Hazajárni azért jó, mert utána jobban megbecsüli az ember ujhazáját. Látszik hogy ott is volt fejlödés, mert az élet sehol sem áll meg. Lassan másztok fel az evolució létráján.

  Deviza üzérkedést bárki tehet pizsamában a Forex lapján. Emberek 85%-a gatyáját pár hónapon bellül elveszti. Nem mindenki Soros György.”
 • 10. janika 2010. március 11. 10:24
  „Magyarországon nem büntetik a deviza üzérkedést,ha ezt a bankok teszik! Ugy csinálnak mint a Gyurcsánykormány a kormányzással! Tehát úgy csinálnak mint, ha azt tennék!”
 • 9. külföldi 2010. március 11. 08:14
  „A statisztika jó, de fele - ha nem több - nem "őslakos". Vagyis biztos, hogy nem őslakosok, mert azok indiánok lennének, azokat meg kiirtották elemérék. Az USA mindig is egy olyan állam volt, ami más országok tehetségeiből élt meg. Elemérnek ajánlom:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%ADres_magyar_sz%C3%A1rmaz%C3%A1s%C3%BA_szem%C3%A9lyek_list%C3%A1ja
  Erről ennyit!
  Abban igazad van, hogy sokat kivándorolnak, de ez csak annak köszönhető, hogy az itteni lehetőségek nagyon behatároltak. Nem pedig azért, mert ott kolbászból van a kerítés. Aki egy kicsit belegondol vagy járt már külföldön az tudja ezt.”
 • 8. elemér 2010. március 10. 15:01
  „Inkáb azon elmélkedj, hogy kik nyerik a nobel dijakat és hol vannak a legjob egyetemek.

  http://www.nationmaster.com/graph/peo_nob_pri_lau-people-nobel-prize-laureates”
 • 7. elemér 2010. március 10. 14:01
  „Akkor inkáb ezen elmélkedj. Miért választják az USA-t azok akik tudnak, és miért maradnak ? Miért nevetik ki azokat akik visszamennek ?”
 • 6. Lobbo71 2010. március 10. 12:53
  „elemér, akkor az atombombát, a számítógépet, stb miért nem tudtátok magatoktól kitalálni, miért kellettek hozzá magyarok?”
 • 5. elemér 2010. március 10. 07:25
  „Görög miniszter G.P. az USA-ban látogatott és azt mondta, hogy EU-ban lehetséges létrehoznak egy EMF-t. ami Eu. kölcsönöket ad, akik rászorulnak. Mai világban lehetséges hogy bárki vehet biztositást a szomszéd házra mondta. Mikor az kigyullad és leég, akkor neki kifizetik. Görögök olyan kölcsönt kaptak a Goldman Sachs-töl, amin azok jól kerestek. Tisztában voltak vele ha fizetni nemtudják, nekik az akkor is profitál. Ez egy u.n. amcsi bank találmány volt financirozásra.
  G.P. perfekt beszél angolul, mert az USA-ban született, ahol apja is professzor volt. Charli Rose-nak adott interjut ami ott van lapján. Mai világban a fontos dolgokhoz angol és amcsi szaktudás kell, amit már gyakran elmagyaráztam de nehezen megy Mo.-n az emberek fejében.”
 • 4. elemér 2010. március 10. 02:15
  „IMF szerepe a rendszerváltás után volt a tanácsadás, hogy kell egy központi állami gazdaságbol piacgazdaságot alapittani. Ilyesmire még történelmi példa nem volt, de sikeressen ment. IMF koperált a világbankal hogy az eladósodott országokat segitsék. Az IMF-t is meg a világbankot is amcsik alapitották a háboru után. Ez azt jelenti hogy alapitó tagok és nagy befolyásuk van, több mint bárki másnak. Ezen a két szervezeten bellül pedig a bankároknak van a legnagyob befolyása. Saját érdekeik fontosabbak mint a világ érdeke. Ezt Joseph Stiglitz nobel dijas amcsi gazdaságszakértö igy véli és nem alaptalanul. Ezért nem is örvend nagy népszerüségnek a bankárok között. Én csak forditottam, de interjut Stiglitzel bárki megnézheti Charlie Rose lapján az interneten.”
 • 3. info2009* 2010. március 09. 22:49
  „Az IMF (ami ugye nehany magantokes kezeben van) tovabba az osszes nyugati bank a magyarokon rohog.
  Nyugat-Europaban 4-5-6%-os a kamat ugy, hogy 30 evre le van kotve a kamatperiodus es nincs THM!!! Tovabba nincsenek hitelek mas penznemekben mint az Euro, de meg az Euro elott se volt mas hitel mint a sajat deviza.
  Ki volt az, aki ezt megengedte Magyarorszagon??? Mar ugy tunik, hogy Magyarorszag egy egyedi kiserleti darab, ahol megnezik, hogy mi az emberek turokepessege.

  Szoval Nyugat-Europa kultur allamaiban, egy 30 eves lakashitel ami mondjuk 250ezer Euro, havonta kb 1000Euro - a 30 ev minden egyes honapjaban es az nem fog valtozni. Lehet kalkulalni es osszehasonlitani...”
 • 2. Lobbo71 2010. március 09. 21:15
  „Ki az a marha, aki felvesz 5 milliót, hogy 11-et fizessen vissza? Inkább sose vennék semmit. "Amit hitelre kell venned, azt nem engedheted meg magadnak."”
 • 1. reszegenisjozan 2010. március 09. 18:26
  „Ha valaki elolvassa az eredti cikket, akkor láthatja, hogy összbanki PR akcióról van szó. A bankok sajtósai nyilatkoztak banki PR szövegeket.

  Nem akarom részletesen boncolgatni a cikket, de az FHB 5 milliós példa tetszik a legjobban. :))))))))))))
  3. hely THM tekintetében. Szükségesnek tartom a THM meghatározását, de sajna itt is keményen alkalmazzák a különböző "technikákat". Sajnos!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A reklámnak igaznak kelll lennie

A reklám információtartalmának önmagában igaznak kell lennie, és nem várható el, hogy a fogyasztó… Tovább olvasom