Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Online szolgáltatások a vállalkozóknak

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szolgáltatásainak egy részét online kínálja a vállalkozóknak.
Április 1-jétől, keddtől négy új szolgáltatást indítottak el, nevezetesen a kamarai partnerminősítő rendszert, a vállalkozói bankválasztó rendszert, a céginformációs rendszert és a Profit7 üzleti hírportált - közölte a BKIK az MTI-vel kedden.

A kamarai közlemény szerint a BKIK, eleget téve a 2012. január 1-jétől életbe lépett, módosított kamarai törvénynek, bizonyos szolgáltatásokat (ilyen a tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) 2012. augusztusa óta a gazdaságpolitikai- és szolgáltató irodája keretében térítésmentesen nyújt a regisztrált gazdálkodó szervezeteknek. Mivel utóbbiak száma meghaladta a 180 000-et, a szolgáltatások egy részét online, az e-kamara rendszerben kínálják a vállalkozóknak (www.ekamara.hu).
A honlapon lehet elérni a kamarai partnerminősítő rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozások objektív képet kapjanak saját vagy lehetséges jövőbeli partnereik működéséről, valamint a vállalkozások adott nemzetgazdasági ágban elfoglalt pozíciójáról.

A vállalkozói bankválasztó bevezetésével a BKIK célja, hogy a banki költségek objektív összehasonlításán alapuló információs támogatást nyújtson.

A céginformációs rendszer pedig széles körben használható adatbázis, amely hiteles információt nyújt a vállalkozások valós tevékenységéről.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Híradó Szolgáltató és Kommunikációs Kft. (Magyar Híradó Kft.) 2013. szeptemberében szerződést kötött annak érdekében, hogy egy hiánypótló, a kis- középvállalkozásoknak (kkv-k) szóló hírportált hozzon létre. A szerződés értelmében a kamara és a Magyar Híradó Kft. együttesen üzemelteti a www.profit7.hu néven futó hírportált.

"Magyarországon számos online gazdasági portál létezik. Ezek jó tájékozódási pontot jelentenek a pénzpiaci szereplőknek, illetve a nagy gazdasági társaságoknak, ugyanakkor mind a mai napig hiányzik a médiapiacról egy olyan gazdasági hírportál, amely alapvetően a magyar kis- és középvállalkozói szektornak nyújt médiaszolgáltatást" - idézte a közlemény Szatmáry Kristófot, a BKIK elnökét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyes a gazdaságpolitika iránya, de marad még tennivalója

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke szerint több reform megfelelt az üzleti szféra… Tovább olvasom