Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Online kassza: veszélyes lehet, hogy a cégek kivárnak a rendeléssel

A VOSZ-BESZ Zrt-hez eljutott forgalmazói visszajelzések alapján az érintett cégeknek eddig csak töredéke adta le online kassza megrendelését.
A szeptember 30-i határidő ellenére a piac még mindig kivár, és a többség csak az utolsó pillanatban akar rendelni. Emiatt a megrendelések pánikszerű felfutása várható, amit a VOSZ-BESZ Zrt-hez rövid időn belül érkezett 5 000 előzetes pénztárgép vásárlási igény is előre jelez.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének beszerzési társasága arra figyelmezteti a cégvezetőket, hogy nem feltétlenül taktikázik jól az, aki halogatja a megrendelést, ugyanis a forgalmazók előre láthatólag nem lesznek képesek mindenkit idén kiszolgálni.

A megrendelt gépek egy részének kiszállítása és beüzemelése 2014-re csúszhat, ami az 50.000 Ft-os állami támogatás automatikus elvesztésével jár együtt. Azoknak is érdemes mihamarabb leadni a megrendelést, akik nem jogosultak az állami támogatásra, hiszen az utolsó napokban hirtelen megugró megrendelések lassíthatják a forgalmazókat abban, hogy kiadják a hozzájuk beérkező pénztárgép megrendelések visszaigazolását.

Amennyiben a pénztárgéphasználatra kötelezett vállalkozásnak nincs visszaigazolt online kassza megrendelése, egy esetleges adóhatósági ellenőrzés során szankcióra számíthatnak. A VOSZ-BESZ Zrt. weboldalán oldalon olcsón, megbízható forrásból juthatnak engedélyezett online pénztárgéphez az arra kötelezettek. - írja az OTS.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Erste is hárítja át a pótadót

Levélben értesítette vállalati ügyfeleit az Erste Bank, hogy szeptember 30-ától minden hónap végén… Tovább olvasom