Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Olcsóbban megússzák a munkahelyteremtő dohányipari vállalatok

Csökkenthetik ugyanis a dohányipari vállalkozások a rendkívüli egészségügyi hozzájárulásukat, ha idén munkahelyteremtő beruházást hajtottak végre.
Csökkenthetik a dohányipari vállalkozások a rendkívüli egészségügyi hozzájárulásukat, ha idén munkahelyteremtő beruházást hajtottak végre. Erről szóló módosító javaslatot fogadott el csütörtökön az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége.

A testület Szatmáry Kristóf és Selmeczi Gabriella fideszes képviselők a dohányipar 2015. évi egészségügyi hozzájárulásáról szóló előterjesztéséhez benyújtott be módosítást. Ennek értelmében az adófizetési kötelezettség - legfeljebb a fizetendő adó mértékének 80 százalékáig - csökkenthető.

Az a dohányipari vállalkozás élhet ezzel, amely termelő beruházást valósított meg idén. A fizetendő adó mértéke legfeljebb a beruházási érték 30 százalékának megfelelő összeggel csökkenthető, és abban az igénybe vett uniós vagy hazai támogatások nem vehetők figyelembe.

Orbán Gábor adóügyi államtitkár a testület előtt megerősítette, hogy egyszeri adóról van szó, amelyből 11-12 milliárd forintos bevételre lehet számítani. A bizottság kormány által is támogatott módosító javaslata ezt néhány százmillió forinttal csökkentheti. Kérdésre válaszolva azt mondta: nincs adat arról, hogy mely cégeket érinthet ez a kedvezmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valótlanságokat állítottak Norbiék az Update termékekről

A reklámokban jogsértően tulajdonítottak a termékeknek betegséget megelőző, illetve azt kezelő hatást. Tovább olvasom