Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Októbertől ingyen kell függetleníteniük a készülékeiket a mobiltelefon-szolgáltatóknak

A mobilszolgáltatók kötelesek lesznek október 24. után a határozott idejű szerződések lejártát követően ingyen feloldani a csomagban adott mobilkészülékek kártyafüggését - írja a hétfői Magyar Nemzet.
A Telenor úgy nyilatkozott a lapnak, hogy az új előírások valójában nem okoznak gondot, mivel függetlenítést most is végeznek. Mindössze annyi változik, hogy nem kérnek majd pénzt a szolgáltatásért. 

A Vodafone arról tájékoztatta a lapot, hogy a készülék hálózati függetlenítését az ügyfeleknek kell elvégezniük - most is és a jövőben is. A társaság kérésre az ügyfél címére postai úton juttatja el a hálózati zár feloldásához szükséges kódot. 

A Telekom a részletekről később ad felvilágosítást, de a jogszabályi előírásoknak meg fognak felelni - ígérték.

A függetlenítés ára jelenleg - a hűségidő lejárta, azaz a készülék megvásárlása után is - eltérő a különböző szolgáltatóknál. A Telekom 15 ezer forintot kér a feloldásért, a Telenornál fele ennyit kell fizetni. A Vodafone-nál számításba veszik, hogy a szerződés mikor köttetett, így egy éven belül húszezer, a szerződés második évében tízezer, ezt követően 2500 forint a tarifa.

Akinek tehát nem sürgős, érdemes kivárnia az új jogszabály hatálybalépéséig hátralévő bő két hónapot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parkolási bírság alól helyi rendelet adhat felmentést

Ha valaki mobilparkolás esetén félregépeli a rendszámot, előfordulhat, hogy pótdíjat kell fizetnie. Tovább olvasom