Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Offshore lovagok és kétharmad - Elemzés: ápr. 20-26.

Simor András nem kommentálta Orbán Viktor leendő miniszterelnök pár órával korábbi kritikáját az „offshore lovagokkal" kapcsolatban.

Újabb kamatcsökkentés, 5,25%-os jegybanki alapkamat

A Monetáris Tanács április 26-i ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően újabb 25 bázisponttal csökkentett a jegybanki alapkamaton, 5,25%-ra. A jegybank elnökének tájékoztatása szerint felmerült nagyobb, 50 bázispontos csökkentés lehetősége, de a 25 pontos változtatás meggyőző többséget kapott, szemben a márciusi szoros szavazással.

Az országgyűlési választások eredményének, a 2/3-ados Fidesz győzelem ismeretében meghozott döntés hivatalos kommentárja lényegében a márciusi közleményt ismétli meg, újdonságot nem tartalmaz.

Eszerint a tanács véleménye változatlanul az, hogy az idei év közepétől (a ÁFA emelés hatásának kifutásától) a hazai infláció a 3,0%-os cél közelébe, 2011-ben pedig a cél alá csökkenhet. A belföldi kereslet idén még nem nő és árleszorító hatású, a magyar gazdaság késve követi a globális fellendülést.

Simor András nem kommentálta Orbán Viktor leendő miniszterelnök pár órával korábbi kritikáját az „offshore lovagokkal" kapcsolatban és azt nyilatkozta, a mandátumából fennálló 3 évben is a jegybanktörvény szerint kíván dolgozni. Orbán szavai azt sejtetik, nem zárható ki a Simor személye elleni kritika erősödése.

A Buda-Cash részletes heti gazdasági elemzése, ápr. 20-26. >>

Olvasóink írták

 • 3. janika 2010. április 28. 05:53
  „Magarország a fehérgalléros bűnözők kánoánja!”
 • 2. makacs 2010. április 27. 16:40
  „"Orbán szavai azt sejtetik, nem zárható ki a Simor személye elleni kritika erősödése"
  Háááát, ha nem hajlik meg a <moderálva> előtt.......”
 • 1. Csetneky 2010. április 27. 10:51
  „Milyen érdekes, hogy a hitelkamatok nem vagy alig, a betéti kamatok pedig rohamosan csökkennek. Így nem egy nagy mutatvány a bankoknak extraprofitot termelni. Ennyi esze bárkinek van. Na jó, bárkinek azért nem, de sokaknak. Erre nem kellene annyira büszkének lenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit várnak a gazdaságban? Jöhet az adócsökkentés

Az új, kétharmados többséggel bíró Fidesz-kormánytól folyamatos adó és járulékcsökkentést várnak. A… Tovább olvasom