Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Nyugdíj: 31 ezren maradnak a magánpénztárban

Eddig közel 31 ezren, vagyis a pénztártagok alig egy százaléka jelezte, hogy marad a magán-nyugdíjpénztári rendszerben - olvasható a Népszabadság keddi számában.

A napilapot az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság (ONYF) úgy tájékoztatta, hogy péntekig 30.807-en jelentették be maradási szándékukat.

A cikk emlékeztetett arra: a határidő január 31-e, így alig egy hetük van azoknak, akik ilyen nyilatkozatot akarnak tenni.

Olvasóink írták

 • 19. Jerry 2011. január 31. 21:56
  „pancser, a tények nem zavarnak,és az ismereteid hiányossága sem.Az állami felosztó kirovó rendszer,mint az első pillér bizony rendesen omladozik a népesség csökkenése miatt.Ugyanis egyre több nyugdíjast kell az aktív dolgozók járulékaiból "eltartani" az állami rendszerben.Ennek ellensúlyozása végett kellett létrehozni a magánnyugdíj pénztárakat, hogy a csökkenő állami nyugdíjakat saját befektetésekből lehessen pótolni.A fidesz kormány most ezt a lehetőséget kivette az emberek kezéből,és az ingatag állami rendszerbe kényszerítette őket.Emellett az öngondoskodásra kényszeríti a lakosságot, vagyis éppen azon biztosító társaságokhoz kell fordulniuk,akiknek magánynyugdíjpénztáraiból elviszi a lakossági megtakarítást a kormány.Méghozzá úgy teszi ezt, hogy éppen a kevés pénzből élő embereket előtte "kedvezményes" 16%-os adóval és pénzrontással bünteti.”
 • 18. load 2011. január 30. 20:56
  „16. pancser
  "... nem értem mi a nagy hűhó az un.második pillért iletően..."
  Csak annyi, hogy a kötelező magánpénztárba a 8,5%-ot adómentesen fizetheted be.
  Az önkéntes magán esetén csak adókedvezményt kapsz.
  Az nem teljesen adómentes.
  És te ezt, lassan fél éve képtelen vagy megérteni.”
 • 17. Stickers 2011. január 30. 15:57
  „1. pillér : állami nyugdíj
  2. pillér : közelező magánnyugdíjpénztár
  3. pillér : önkéntes nyugdíjpénztár
  4. pillér : előtakarékossági

  Szóval az ilyen sötét emberek miatt csődöl be mindig az ország, mint pancser.”
 • 16. pancser 2011. január 30. 10:01
  „15! Kösz! Én is tagja vagyok egy pénztárnak, ezért nem értem mi a nagy hűhó az un.második pillért iletően, amelynek soha nem voltam tagja. Nekem már nem volt kötelező, ezért nem is léptem be, gyanakvással néztem kezdettől fogva.”
 • 15. machers 2011. január 30. 09:54
  „T. pancser!
  Csak egy magánnyugdíjpénztárnak lehet (lehetett) a tagja. Önkéntes (pl. egészség-, nyugdíj-) pénztári tagsága bármennyi lehet. Csak a pontosítás miatt.”
 • 14. load 2011. január 29. 22:01
  „13. pancser
  Ne is bízd a pénzedet magán pénztárakra, mert 10-20-30 év múlva még visszaadják kamatostul és akkor majd mit kezdesz vele.
  Add szeretett kormányodnak, aki 1-2 év alatt elkölti azt, a gazdagok 16%-os jövedelemadójának finanszírozására.
  Néhány 10 év múlva meg várd a nyugdíjpostást!
  Ha lesz miért.”
 • 13. pancser 2011. január 29. 16:56
  „"Load" Pillérezzél csak nyugodtan, a kötelezőről beszéltem te meg egészen másról. Lehetsz tagja akár 5 magánpénztárnak egyszerre, soroljam a bankokat? Így hat pilléred is lehet, de neked a második kell! Hazugság ferdítés a szoci propaganda! Az én pénzemet ne legyen kötelező jött-ment magánpénztárakra bízni. A biztonságukra jellemző, hogy már a szociknak vissza kellett a nyugdíj előtt jó néhány embert téríteni az államiba a botrányokat megelőző célzattal.”
 • 12. load 2011. január 29. 15:52
  „11. pancser
  Valami ilyesmit írtál:
  "Már többször elmondtam, hogy amikor bevezették a társadalombiztosítási rendszereket nem véletlenül maradtak a szolidaritáson alapuló rendszereknél."
  A második, harmadik pillér mióta szolidaritáson alapuló? Te ugyanis ezt reklámozod, mintha ez lenne az egyetlen fenntartható működőképes rendszer.
  Hosszú távon nem fenntartható.
  Az, hogy hova sorolsz engem, teljesen hidegen hagy.
  Te nem a megalapozott vélemények embere vagy.
  Maradjunk ennyiben!”
 • 11. pancser 2011. január 29. 08:52
  „"load" A kötelező állami rendszeren kívül nálunk is vegyes rendszer van. Ma is nyugdíjpénztári tag lehetsz több cégnél is, ezeket senki nem támadja, legfeljebb a tagjaik. Azt hiszem engem ostobának nézel, bár inkább az ellenzéki tudatos hazugok körébe sorolnálak.”
 • 10. BsBe 2011. január 29. 07:31
  „Értesülésünk szerint februárban két alkalommal tart évértékelő beszédet Orbán Viktor.
  A parlamentben a Fidesz elnöke korábban soha nem értékelt, és fideszes körökben most is többen úgy tartják, a februári parlamenti miniszterelnöki beszédet nem lehet az immár tizenharmadik éve szokássá vált szónoklatok sorába illeszteni.

  Miniszterelnökként bizakodó szónoklatokat tartott; 1999 februárjában a Horn-kormányt és a Bokros-csomagot bírálta, de felvázolta a kibontakozást. A következő évi beszédben hangzott el a szállóigévé vált "három szoba, három gyerek, négy kerék" mondat. 2001-ben kijelentette: "szeretnénk a hétköznapokat az örökléthez igazítani", egy évvel később pedig az előző négy évet olyan sikeres időszaknak nevezte, amely "megszülheti végre az erős, magabiztos és kishitűségtől mentes országot".
  A választási vereséget követően azonban sötét lett a kép. 2003-ban például rombolási kényszerrel vádolta az akkori kormányt. Két évvel később a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kudarcát is azzal magyarázta, hogy az emberek körében "hatalmas a létbizonytalanság", s minden közéleti kérdést "a létbizonytalanság szemüvegén keresztül" néznek. 2006-ban úgy vélekedett: a választásokon a magyar szolidaritás és a "közönyös, kíméletlen vadkapitalizmus" között kell választani, majd kijelentette, a nép el tudja kergetni vezetőit. Az újabb választási vereség után viszont úgy fogalmazott, az ország lesodródott a józan ész útjáról, amikor milliárdosok és oligarchák kezdték vezetni.
  A külső helyszínen tartandó értékelést ezúttal szeretnék valamilyen formában nemzetközivé tenni. A kormánypárt vezetői ugyanis állítólag pontosan tudják, hogy nagyon rossz Magyarország megítélése, ezért úgy gondolják, ha sok tekintélyes, Európában elfogadott politikus tiszteli meg a rendezvényt, esetleg fel is szólalnak azon, akkor szalonképesebb színben tünhet fel a kormány.”
 • 9. load 2011. január 28. 23:39
  „8. pancser
  Teljesen mindegy, hogy hányszor mondtad el, mert szamárságot beszélsz.
  Európában a kötelező állami rendszeren kívül vegyes (több pilléres) nyugdíj rendszer van:
  Dániában
  Egyesült Királyságban
  Finnországban
  Hollandiában
  Luxemburgban
  Németországban
  Portugáliában
  Spanyolországban
  Svájcban
  Svédországban
  Ráadásul a biztosítási elven működő nyugdíj megtakarítások majd minden országban működnek (még nálunk is).
  Aki erről képtelen tudomást venni, annál valóban dominál a "... a politikai meggyőződés amely a józan ész eltérítésére alkalmas! "”
 • 8. pancser 2011. január 27. 12:11
  „Már többször elmondtam, hogy amikor bevezették a társadalombiztosítási rendszereket nem véletlenül maradtak a szolidaritáson alapuló rendszereknél. 1.az állam és az adó örök, 2. a korán elhalálozottak befizetéseiből fedezhetők a hosszú ideig élők járadékai. A magánpénztárak hátrányai: 1. a pénztárak a versenyszférában tevékenykednek annak előnyeivel és hátrányaival. 2. felmérhetetlen a nyugdíjak rendszeres kifizetése, hiszen senki nem tudja, hogy hány évig kell élni a megtakarított pénzből. Közömbös a nyugdíjas életszínvonala tekintetében az örökölhetőség!
  Nekem a fenti képlet érthető és világos, szerintem mindenkinek aki tud írni olvasni. itt jön a képbe a politikai meggyőződés amely a józan ész eltérítésére alkalmas! Az a 31 ezer ember ilyen!”
 • 7. Goldmund 2011. január 26. 13:02
  „Az utolsó mondat helyett:
  Ne egyik vagy másik párttal akarjatok jót vagy rosszat tenni, mert a MAGATOK sorsáról döntötök!!!”
 • 6. Goldmund 2011. január 26. 13:00
  „Aki pártszimpátia alapján dönt egy zsebbe vágó kérdésben, az debil.
  Tessék kalkulálni, megtippelni mi várható 20-30-40 év múlva a gazdaságban és a demográfiai helyzetet illetően. Tessék eldönteni, hogy az államot, vagy a magánszektort tartod-e pénzügyileg kiszámíthatóbbnak. Utána pedig tessék dönteni.
  Ne egyik vagy másik párttal akarjatok jót vagy rosszat tenni, hanem MAGATOKKAL!!!”
 • 5. miracle 2011. január 25. 21:48
  „Ha valóban úgy van, ahogy a fidesz-szavazók (nem) tudnak számolni, én nekik nem jósolok sok jót.”
 • 4. Csetneky 2011. január 25. 14:51
  „Ha valóban úgy van, hogy a szoci szavazók maradnak, akkor nem sok jót jósolok az Mszp-nek az elkövetkezendő időkre! :)”
 • 3. krisztian75 2011. január 25. 14:51
  „Ez valóban így van, legalábbis az egyik része, mivel megváltoztatják a megnevezését, így nem járadék lesz, hanem adóként szedik be. Az pedig már nem jár vissza, ha nyugdíjba vonulsz, az csak "adható". Ki van ez találva, így is, úgy is szívás.”
 • 2. pozdorja 2011. január 25. 12:17
  „Hát ez úgy működik, hogy most az emberek igen nagy része eldönti hogy a mostani nyugdíjrendszer sokkal kedvezőbb lesz neki majd ha nyugdíjba vonul, ezért szépen visszaadja a pénzt az államnak. Miután ezt kipipálta a kormány szépen nekiállnak megváltoztatni a jelenlegi nyugdíjrendszert - mint ahogy az kedvenc miniszerelnökünk megszellőztette már korábban - ami egyébként több szakértő szerint is fenntarthatatlan hosszútávon.
  Most gyakorlatilag mindenki köt egy szerződést az állammal, aki megígéri hogy ha jól viselkedünk és fizetjük a nyugdíjjárulékot, akkor majd mi is igényt tarthatunk nyugdíjra ha eljön az idő. A bökkenő csak az, hogy az összeg nincs beírva a szerződésbe. Azt majd utólag szépen belevésik.
  Én gyakorlatilag ugyanezt csinálom, csak a magánnyugdíjpénztárral. Ott sincs meg az összeg...
  Szívás.”
 • 1. RUDI 2011. január 25. 11:43
  „Természetes ,hogy mindenki a jobbat szeretné magának, a nyugdíj rendszerbe, igen is kérdéses,hogy menjek, vagy maradjak.Sajnos a legnagyobb gond az, hogy igazából ezt előre nem lehet tudni, bár szerintem, az állami nyugdíj rendszer elfogadható amit remélhetőleg ő tudja garantálni . .De kérdéses sok minden,mivel a statisztikai elemzés sem tud igazi döntésre jutni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csökken jelentősen a munkanélküliség idén

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) előrejelzése szerint az idén a világban 6,1 százalékos… Tovább olvasom