Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Növelte forgalmát a győri Graboplast

Bővült a győri Graboplast Zrt. fogalma néhány százalékkal 2012-ben az előző évihez képest, amikor 16 milliárd forintot ért el - közölte Jancsó Péter elnök-vezérigazgató az MTI érdeklődésére szerdán.

Tájékoztatása szerint tavaly jelentősen eltérő volt a helyzet a belföldi és exportpiacaikon. Az értékesítés 6-8 százalékát kitevő belföldi értékesítésben két számjegyű volt a csökkenés, és gyengélkedtek - különösen a bizalomkeltően induló első fél év után - a forgalom egyharmadát elvivő nyugat-európai piacaik is.

Az Európai Unió számos államában ugyanis visszafogták a költéseket. Elhalasztottak például iskola- vagy kórházberuházásokat, nem gyártottak le buszokat, vonat- és metrószerelvényeket, amelyekhez a Graboplast padlót szállít - magyarázta.

A vásárlások tizedét adó Kínában ugyanakkor, ahol partnereik nagy tételben, néha évekre előre bevásárolnak egy-egy termékből, az utóbbi években átlagosan 15 százalékkal bővíti eladásait a Graboplast - mondta el.

Jancsó Péter emlékeztetett: a Graboplast húsz év alatt műbőr gyárból padló-előállítóvá alakult át. Egyidejűleg kiléptek például a szőnyegszegmensből, és az elmúlt öt évben folyamatosan csökkentették a lakossági termékek részarányát. Ez a válság előtt 75 százalék volt, ma 50 százaléka alatti, és tovább tervezik mérsékelni.

Ezt azzal indokolta, hogy a projektekben tudnak a leginkább differenciált stratégiát alkalmazni, itt a legnagyobb a hozzáadott szakmai érték, ugyanakkor kevésbé árérzékeny terület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növelte árbevételét az IKEA Magyarországon

Az IKEA magyarországi áruházainak értékesítési árbevétele 1 százalékkal nőtt. Tovább olvasom