Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Növelte árbevételét az IKEA Magyarországon

Az IKEA magyarországi áruházainak értékesítési árbevétele a 2012. pénzügyi évben - 2011. szeptember 1. és 2012. augusztus 31. között - 1 százalékkal nőtt, 34,2 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 33,7 milliárd forint után - mondta Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A tavalyi pénzügyi évben a magyarországi IKEA áruházakat 4,6 millió látogató kereste fel, közülük 2,5 millióan vásároltak, számuk 2 százalékkal mérséklődött.

Kérdésre válaszolva Marek Feltl közölte: a 2012. pénzügyi évben a magyarországi nyereségük az árbevétel 2 százalékát tette ki.

A regionális ügyvezető igazgató az idei tervekről elmondta, hogy budapesti áruházuk eladóterét 1,2 millió eurós beruházással átépítik. 2014-ben a budaörsi áruházat is átalakítják 4 millió euró befektetéssel, és továbbra sem mondtak le egy harmadik áruház nyitásáról Budapesten, de ez utóbbit illetően 6-7 éves távlatban gondolkodnak.

A regionális ügyvezető értékelése szerint az IKEA magyar áruházainak teljesítménye jó a térségben és globális szinten is. Az IKEA a 2012-es pénzügyi évben csoportszinten 4,6 százalékos bővülést ért el, elsősorban a fejlődő országok piacának jó eredményeként. A régióban tavaly Csehországban új áruházat nyitottak, így értek el 2012-ben 5 százalékos árbevétel bővülést, a szlovák piacon pedig változatlan maradt az eladásuk értéke.

Az IKEA tájékoztatása szerint az elkövetkező időszak növekedésének kulcsterületei a textíliák, a hálószoba és a kültéri bútorok lehetnek.

A regionális ügyvezető hangsúlyozta: a jövőben is arra törekednek, hogy minél több vásárlót elérjenek, a helyi igényekre koncentrálnak, és meg kívánják őrizni piacvezető szerepüket, Magyarországon jelenleg 25 százalék a részesedésük.

Marek Feltl beszámolt arról, hogy az IKEA bővítette a törzsvásárlóknak szóló IKEA Family klubtagjai számára elérhető kedvezményeket, a 2012-es pénzügyi év értékesítési árbevételének több mint 50 százalékát a klubtagok vásárlásai tették ki.

Az elvárásokhoz igazodva a 2016-os gazdasági évtől az IKEA bevezeti az e-kereskedelmet a cseh, a magyar és a szlovák piacon, az elkövetkező hat évben pedig új áruház nyitását tervezik Prágában, Plzenben, Hradec Královéban és Kassán - közölte a társaság.

Az IKEA svéd gyökerekkel rendelkező lakberendezési vállalat, amelyet Ingvar Kamprad 1943-ban alapított. Az IKEA összesen 337 áruházzal rendelkezik 40 országban, a csoport áruházait évente 655 millió látogató keresi fel.

Olvasóink írták

 • 4. oxana 2013. február 02. 17:15
  „Talán át kellene alakulni a többi bútorgyárnak, modern, nem egy életre szóló termékekre van ma már szükség.”
 • 3. hagyma25 2013. január 31. 19:22
  „Győrben van elég bútor bolt, nem kell még, minek. Ami bútor bolt van azok is csak vergődnek, nem tudják hogyan csaljanak az adóval meg az áfával, hogy ne haljanak éhen. Hátha még egy ilyen nagy bútor bolt nyílna.”
 • 2. gutentag 2013. január 30. 17:58
  „Itt a harmadik áruházat is Budapestre írják. Sajnos.”
 • 1. vikri 2013. január 30. 13:10
  „Gratulálok, megérdemlik. (Fogyasztóként jó, hogy vannak; a többi bútorgyártó nem biztos, hogy örül...)

  Pletyka, vagy tényleg lesz IKEA Győrben?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Optimisták a kkv vezetők

A megkérdezett kkv-vezetők jelentős része vélte úgy, hogy a 2013. évi adómódosításoknak nem lesznek… Tovább olvasom