Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Növekedett a Velux 2010-ben - Fejlesztések Fertőszentmiklóson

A vállalat éves nettó árbevétele az előző évhez képest 2010-ben közel 2 milliárd forinttal volt magasabb.

A VELUX Magyarország Kft. közzétette 2010-es pénzügyi eredményeit, melyekből jól látható, hogy a vállalat a válság ellenére növekedési pályára állt, és az elmúlt időszakban is sikerült megőriznie piacvezető szerepét a tetőtéri ablakok és kiegészítők piacán.

Az építőiparban jelenleg tapasztalható trendek ellenére a gazdasági válság harmadik évére a VELUX Magyarország Kft.-nek újra növekvő eredményeket sikerült elérnie: a vállalat éves nettó árbevétele az előző évhez képest 2010-ben közel 2 milliárd forinttal volt magasabb. A 2009-es 30 milliárd forintról ugyanis 6%-os növekedést követően 2010 végén meghaladta a 32 milliárdot.

A VELUX Magyarország Kft.

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

2010-ben a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.
A pozitív fejlődés elsősorban a termelési tevékenység növekedésének köszönhető, főként a tetőtéri ablakok szegmensében: 2010-ben összesen 3,9%-kal több ablakot, illetve alkatrészt gyártottak, mint egy évvel korábban. A termelésnövekedést a VELUX Cégcsoport nyugat európai piacainak, például Németország jelentős fejlődése segítette, ugyanis a magyarországi gyáregység termelésének nagy hányada exportra történik.

Az eredményeket értékelve Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Bár vezető piaci pozíciónkat nem ingatta meg a válság, eredményeinkben még ha kisebb mértékben is, de éreztette hatását az utóbbi években. 2010-ben reményeink szerint végleg bekövetkezett a fordulópont, melyet követően újra a korábbi években tapasztalható erőteljes és stabil növekedés lesz jellemző vállalatunk teljesítményére. "

A vállalat piacvezető szerepének megőrzéséhez hozzájárul az is, hogy mindig újabb és újabb beruházásokat hajt végre gyártási folyamatai hatékonyságnövelése érdekében. 2010-ben az előző évekhez hasonló nagyságrendben, közel 2 milliárd forint értékben invesztált fejlesztésekbe, az egyik legfontosabb projekt ezen a téren a faforgács-elszívó berendezés felújítása volt, melynek köszönhetően az éves energiafelhasználás a tervek szerint 40 %-kal fog csökkenni a fertődi gyáregységben. Az ilyen projekteknek köszönhetően a gyártási folyamatok optimalizálása és a gyártóberendezések technológiai színvonalának fejlesztése mellett még kedvezőbb és biztonságosabb munkakörnyezetet kialakítására is törekednek a munkavállalók számára.

Ez azért is elsődleges, mert a VELUX Magyarország Kft. a kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadójaként több mint 1000 ember számára biztosít munkát: „2010-ben közel 100 új dolgozót vettünk fel, 61%-ban segítséggel élőket. Kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy kedvező munkafeltételeket biztosítsunk számukra, és beruházásaink tervezésekor fontos szempont, hogy ezen a téren is fejlődjünk. Emellett a fejlesztések ahhoz is hozzájárulnak, hogy anyavállalatunk, a VELUX Cégcsoport által kialakított klímastratégia megvalósulhasson, azaz széndioxid-kibocsátásunkat 2012-ig 20%-kal, 2020-ig pedig 50%-kal csökkentsük a 2007-ben mért értékekhez képest" – mondta Vincze Zoltán.

A jövőt illetően a VELUX Magyarország Kft. további növekedést vár 2011-ben mind a forgalom, mind a beruházások és a munkavállalók száma tekintetében. Az eredmények javulásához többek között a napkollektor-gyártósor év elejére tervezett teljessé tétele is hozzá fog járulni, aminek köszönhetően az elsőtől az utolsó lépésig minden kapcsolódó munkálatot a fertőszentmiklósi gyáregységben fognak elvégezni, növelve ezzel a hatékonyságot és egyúttal csökkentve a logisztikai és más erőforrásbeli igényeket.

A VELUX Cégcsoport

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van.

Olvasóink írták

  • 1. csipes72@t-online.hu 2011. május 10. 16:53
    „Legjobb embereink pedig elhullanak a hosszú harc alaatt és még nincsen vége a sornak!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánnyugdíj - Nincs még vége? - EU-s bíróság dönthet

Az Emberi Jogok Európai Bíróságán támadta meg a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseivel… Tovább olvasom