Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Nőtt a letelepedők száma a győri ipari parkban

Nyolc cég összesen 60 ezer négyzetméter területet vásárolt a győri ipari parkban az elmúlt év második felében, ez összességében megfelel az átlagos éves terület- értékesítésnek - összegezte az elmúlt évi eladásokat a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója.

Balogh László ismertetése szerint az Audi Győrbe tervezett új beruházásának tavalyi bejelentése után több külföldi cég is érdeklődött az ipari parknál területszerzési lehetőségekről. Ezek a megbeszélések azonban egyelőre még kezdeti stádiumban vannak - tette hozzá.

A területértékesítés az év második felében vett bizonyos mértékű lendületet, az első félévre a válsághangulat nyomta rá a bélyegét. A vállalkozások kivártak, a cégek halasztották fejlesztési terveik megvalósítását- jellemezte az eladások időbeli eloszlását az ügyvezető igazgató.

Balogh László szólt arról, hogy az új letelepedők közül többen, köztük a fagyasztott élelmiszer- forgalmazó Matusz-Vad az idén megkezdi beruházását, míg más invesztíciók már folyamatban vannak. Rövidesen elkészül a Síküveg Kft. telephelyfejlesztése, június végén pedig átadják a tervek szerint a műanyag fröccsöntött alkatrész gyártó Weis Hungária Kft. új üzemét.

Az ipari parkban már letelepedett, illetve letelepülő vállalkozások eredményes pályázóknak bizonyultak: kilenc cég nyújtott be telephely-fejlesztési pályázatot, s nyert összességében 530 millió forintot az elmúlt évben.

Az ipari parkot működtető kft. fontos ez évi feladata a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása. Növelni szükséges a víztározó kapacitást, mivel a nyári rendkívüli csapadékmennyiséggel a rendszer nem tudott megbirkózni. A beruházás előreláthatólag 100-120 millió forintba kerül. Finanszírozására pályázati lehetőségeket keresnek.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. január 26. 12:34
    „Miért is nem lehet a vidéki falvakba telepíteni a munkát adó cégeket? Csak nem a polgármesterek tiltakoznak ellene? Nem kell az infrastrukturális fejlesztés, sem az iparűzési adó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ladák az élen - Öreg jármű, nem vén jármű

Közel 90 ezer veterán korú autó, illetve motor van forgalomban Magyarországon. A működőképes veterán… Tovább olvasom