Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Nincs különbség: ugyanannyit fizet nő és férfi a kötelezőért

A női autóvezetők többet fizetnek majd személygépjármű-biztosításukért, hiszen a társaságok eddig biztonságosabban közlekedőkként más kockázati kategóriába sorolták őket a férfiaktól.

Az Európai Unió Bíróságának keddi döntése szerint a biztosítótársaságok és a nyugdíjpénztárak szerződéseiben nem vonatkozhatnak eltérő szabályozások a nőkre és a férfiakra, mert az nemi diszkriminációval egyenértékű.

A keddi határozat értelmében a női autóvezetők többet fizetnek majd személygépjármű-biztosításukért, hiszen a társaságok eddig biztonságosabban közlekedőkként más kockázati kategóriába sorolták őket a férfiaktól. A 2012. december 21-étől hatályba lépő változás a nyugdíj- és egészségpénztárak ügyfeleit is érinti.

Illusztráció
Illusztráció


A biztosítók amiatt aggódnak, hogy az új rendszerben a fogyasztók rosszabbul járnak. A Test-Achat belga fogyasztóvédelmi csoport ezzel szemben "történelmi jelentőségűként" üdvözölte a rendelkezést, és kijelentette, hogy "a nőknek és a férfiaknak teljesen egyenlő bánásmódban kell részesülniük". A Test-Achat szerint a biztosítótársaságok eddigi statisztikaközpontú szemléletmódja kiegészítésre szorul, és a díjszabásban jobban figyelembe kellene venni az egyéni sajátosságokat. A brit konzervatívok ugyanakkor felháborítónak nevezték a bíróság rendelkezését.

Az EU már 2007-ben is hasonló döntést hozott, de akkor nem határozta meg az átmeneti időszak hosszát. A jelenlegi szabályozás ezt a lyukat hivatott betömni.

Olvasóink írták

 • 16. Lone_wolf.. 2011. március 12. 16:11
  „A tükör a pirosnál sminkelésre való XDXDXD”
 • 15. Lone_wolf.. 2011. március 12. 16:09
  „Sajnos Lobbonak van igaza.”
 • 14. quaestor 2011. március 05. 15:49
  „Ebben igazad van MonsieurWasabi. Kevés férfi tud sütni-főzni, de aki tud, az nagyon profin csinálja.
  Nők mentségére legyen mondva, hogy mivel ők nap, mint nap főzőcskéznek a konyhában (általában) a munka és a gyerekek mellett, nem igazán van sem idejük, de inkább kedvük tökélyre fejleszteni a szakácstudományukat.”
 • 13. MonsieurWasabi 2011. március 05. 14:20
  „Jó hát a férfi egónknak jól jön, ha valamiben jobbak vagyunk, mint a nők!
  Az autóvezetés az nem ilyen! A volán előtt mindkét nemből vannak balfékek!
  De szakácsművészet az már igen! A legjobb szakácsok a férfiak és ezt viszont mindig is szoktam hangoztatni a hölgyek legnagyobb nem tetszése ellenére.”
 • 12. quaestor 2011. március 05. 12:16
  „Húsz éve van jogosítványom, három balesetem volt (személyi sérülés nélkül) és mind a hármat figyelmetlen pasi sofőr okozta!
  Lobbo71
  "A legtöbbnek fogalma sincs, hol van, mit kell csinálni és azt se tudja, hogy a tükrök mire valók. A kocsiból csak előre látnak ki, ami mellettük van, az nem létezik számukra. Olyat még sosem láttam, hogy egy nő átengedett volna egy gyalogost, hiszen nem is tudja, milyen szabályok vonatkoznak a zebrára."

  Ennyire nem lehetsz szemellenzős. Mi a bajod a nőkkel???
  Én pl. akkor láttam gyalogost átengedő pasi sofőrt, amikor én megálltam a zebra előtt és átengedtem a gyalogost. Az ürgének nem volt más választása. Erről ennyit. És képzeld rajtam kívül még nagyon sok nő tudja, hogy a tükrök mire valók, és meg is tanultunk "tükőrből" tolatni is. A pasik meg általában nem ismerik a sebességkorlátozó táblát, és nem tudják mit is "jelent" a záróvonal.”
 • 11. pancser 2011. március 03. 23:41
  „Amikor az átkosban kocsira vártam a nejem is megszerezte a jogosítványt, hogy a új kocsit vezethesse. Soha nem ültem mellé a kezdetekkor, sőt erőltettem, hogy vezessen egyedül. Van kellő önbizalma, ha mellette ülök, soha nem szólok és nem utasítom rendre. Ő kétszer nyomta meg a kocsit, én sokkal többször, szóval nem vezetnek rosszabbul, ha a drága férjük nem töri össze azt a bizonyos öntudatot. A férjek itt szokták elrontani, persze, hogy szegén anyucinak nincsen önbizalma innen van sok probléma.”
 • 10. MonsieurWasabi 2011. március 03. 11:52
  „Pancser eszem ágában nincs a női nemet szidni, vagy a hölgyek ellen beszélni.
  Nagy tisztelője vagyok a női nemnek!
  De az említett sztori, illetve amiket 24-év vezetés alatt tapasztaltam abból, merítettem!
  Természetesen férfiakból is vannak balfékek a volánnál.
  Én nem is szoktam hangoztatni, hogy a nők rosszabbul vezetnek valószínű én voltam rossz helyen meg az udvarom.”
 • 9. marlwulf 2011. március 03. 10:03
  „A képen látható hölgy is a kötelező mellé jár majd? Utálok kocsit mosni!”
 • 8. Slowflash 2011. március 03. 09:22
  „Igaz, ami igaz. Vannak férfias nők is.”
 • 7. Jägermeister 2011. március 02. 23:17
  „Nö vagyok! Es utalom az utakon tüttyögö ferfiakat. Mert van belölük eleg! Vezetni is tudok, szabalyokat is ismerem. Naponta jövök ki olyan szituaciokbol, (amit nem en okozok) amibe esetleg nehany himnemü egyen belehalna. Erröl ennyit! Pancser, ezzel a hozzaszolasoddal nagyot nöttel a szememben! Szerintem különben az, hogy valaki tud vezetni, vagy nem, az egyszerüen adottsag kerdese! Nem az emberek neme dönti el ezt a kerdest!”
 • 6. Csetneky 2011. március 02. 21:50
  „Jogos, elvégre egyenjogúság van.”
 • 5. pancser 2011. március 02. 21:19
  „A szivárványosok itt élik ki magukat? Vagy az is lehet, hogy a feleségükre barártnőikre féltékeny hímek találkozója zajlik. Tudományos tény a nők sokkal jobban tisztelik a szabályokat, egyébként is jobban vannak megalkotva mint a férfiak. Ádám csak a prototípus, az ember a nő! Nem tudom mi lehet a negatív hozzászólóknak például az anyjukhoz?”
 • 4. MonsieurWasabi 2011. március 02. 14:12
  „Engem a saját udvarban gyúrt el majdnem egy nő a múlt évben.
  Kinyitottam az utcára nyíló nagykaput mivel ki akartam járni kocsival, közben észre vettem hogy a kutyám a lebetonozott autó kijáróba pottyantott, fogtam műanyaglapátot és guggolva neki álltam eltakarítani a végterméket mikor egy nő úgy gondolta, hogy előttem, fordul meg de, olyan lendülettel jött ép hogy el tudtam ugorni!
  Mire kikelve magamból meg kérdeztem, mit <moderálva> keres itt erre visszakérdett ez zsákutca?
  Akkor lett volna kés nálam tökön szúrom magam!
  Azon kívül már kétszer félig bedöntötték a kaput mind a két esetben nő volt!”
 • 3. pancser 2011. március 02. 14:05
  „Egyébként a nők biztonságosabban vezetnek, ez az ő adottságuk, mint ahogy nekik punci jutott nekünk meg más. Nem szeretném e téren a középutat meg az egyenlőséget. A tények figyelmen kívül hagyás nem diszkrimináció ellenesség, hanem az ostobaság kategóriájába tartozik.”
 • 2. Lobbo71 2011. március 02. 09:57
  „A nők, mint biztonságosabban közlekedők?? A hét vicce :-))) A legtöbbnek fogalma sincs, hol van, mit kell csinálni és azt se tudja, hogy a tükrök mire valók. A kocsiból csak előre látnak ki, ami mellettük van, az nem létezik számukra. Olyat még sosem láttam, hogy egy nő átengedett volna egy gyalogost, hiszen nem is tudja, milyen szabályok vonatkoznak a zebrára.”
 • 1. calico 2011. március 02. 09:33
  „"A nőknek és a férfiaknak teljesen egyenlő bánásmódban kell részesülniük." Egyetértek. Fizessenek a férfi sofőrök is kevesebbet! Na, ilyet aztán nem mer határozni az Európai Unió Bírósága, mi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40-50 forinttal olcsóbb (literenként) Romániában tankolni!

A legtöbb szomszédos EU országban olcsóbban juthatunk az üzemanyagok literjéhez. Tovább olvasom