Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Nevet vált az AXA Biztosító

A Vienna Insurance Group megvásárolta a magyar életbiztosítási piacon működő biztosító 100 százalékát, így a cég Vienna Life Biztosító néven működik tovább.
A Vienna Insurance Group (VIG) megvásárolta a magyar életbiztosítási piacon működő AXA Biztosító Zrt. 100 százalékát, a cég Vienna Life Biztosító márkanév alatt folytatja tevékenységét - közölte a VIG szerdán az MTI-vel.

A VIG - amelynek érdekeltségébe tartozik a magyarországi biztosítópiacon az Union Biztosító és az Erste Biztosító - 2013 végén kötött megállapodást az AXA Biztosító megvásárlására. Az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságok a szükséges engedélyeket megadták, így a tranzakció lezárult.

A közlemény idézi Peter Höfingert, a VIG igazgatóságában a magyar piacért felelős igazgatósági tagot, aki kijelentette: "Az AXA Biztosító akvizíciójával jelentősen erősítjük piaci jelenlétünket az életbiztosítási szegmensben és minden adott ahhoz, hogy további növekedést érjünk el."

Az AXA Biztosító a 2013-as üzleti évben 12,2 milliárd forint (mintegy 41 millió euró) díjbevételt könyvelt el. Ennek túlnyomó része (mintegy 92 százalék) az életbiztosítási ágazatból származik. A fő hangsúly a unit-linked életbiztosításokon van. A társaság a magyarországi életbiztosítási piacon a 13. helyen áll.

Az AXA Biztosító az ország egész területén kínálja termékeit, és jelenleg körülbelül 120 munkatársat foglalkoztat. A vállalat szolgáltatásait saját értékesítési társaságán, valamint pénzügyi közvetítőkön, alkuszokon és bankokon keresztül értékesíti.

A VIG Ausztriában és Kelet-Közép-Európában tevékenykedik, 25 országban 50 társaság alkotja a vállalatcsoportot. 23 ezer dolgozót alkalmaznak a 180 millió lakosú régióban. A VIG részvényeit a bécsi és a prágai tőzsdén is jegyzik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek a nyári fogyasztóvédelmi ellenőrzések

Kiemelten a rendezvényekre kitelepült vendéglátósokat és a taxisokat vizsgálják. Tovább olvasom