Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Nem volt titkosított a KKI dokumentuma

2012. november 15-én közzétett cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Közpolitikai Kutatások Intézete által készített, a cikkben hivatkozott tanulmány "titkosított". Az illető dokumentum ennek ellenére nem nyilvános.
Az alábbi, 2012. november 15-én közzétett cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Közpolitikai Kutatások Intézete által készített, a cikkben hivatkozott tanulmány "titkosított". A valóság ezzel szemben az, hogy a KKI dokumentumai nem tárgyai a minősített adat védelméről szóló 2009. évi CLV. törvény szerinti minősítési eljárásoknak, "titkosításnak"; ezzel ellentéteset a KKI nem állított.

Ezzel kapcsolatban a KKI közli, hogy jogértelmezése szerint tanulmányai döntést megalapozó dokumentumnak minősülnek, így a döntés meghozatalát követően sem nyilvánosak, mivel azok átadása a KKI mint közfeladatot ellátó szerv feladat- ás hatáskörének illetéktelen külső befolyástól mentes ellátását veszélyeztetné.

Korábbi cikkünk:

A végtörlesztéssel a tehetősek járnak jól, a programból kimaradók helyzete viszont tovább romolhat, ha pedig az állam elveszti a bankok által ellene indított pert, jelentős kártérítési költségekkel kell számolnia - állapítja meg a tavaly nyáron a kormány számára készített tanulmány.

A 2011. szeptemberében készült tanulmány szerzői megállapítják, hogy a végtörlesztés uniós és magyar jogba illeszkedik, viszont "tőkekiáramlást, nagyobb adósságszolgálatot és szűkített hitelezést is eredményezhet" - ismerteti az Atlatszo.hu a Közpolitikai Kutatások Intézete (KKI) által jegyzett tanulmányt. 

A 2004-ben elindult devizahitelezést a Fideszen kívül hazai és nemzetközi szakértők már korábban is veszélyesnek tartották. A végtörlesztéssel csökkenhet az ország devizakitettsége, tisztulhat a bankrendszer, de egyes bankok vesztesége nagyobb lehet a vártnál, a rendelkezéssel pedig csak a tehetősebbek járnak jól - írja a szöveg.

A KIM felügyelete alatt működő KKI szerint "a programból kimaradók helyzete tovább romolhat."

A tanulmány szerint "szinte biztos" hogy a bankok beperelik az államot, egy esetleges vereség pedig jelentős kártérítési költségeket vonna maga után.

Olvasóink írták

 • 5. Jandex 2012. november 16. 15:15
  „2. Karcsika 2012.11.15. 20:35
  Nézz utána ki találta ki a devizahitelt! / nagy mutatvány volt úgy felvetetni hogy az adós nem is látott devizát!!! /”
 • 4. Dwatson 2012. november 15. 21:17
  „2. Karcsika 2012.11.15. 20:35
  A devizahiteleket a Fidesz döntötte be,így az MSZP nem tudott segíteni.A kormányváltáskor 180 forint volt a Frank,260 az Euro. A hitelfelvételekből meg jócskán kivették a részüket a Fideszes vezetők is,meg a Fidesz vezette önkormányzatok is,egyetlen szót nem lehetett hallani arról hogy rossz lenne a hiteleket devizában felvenni.”
 • 3. Dwatson 2012. november 15. 21:17
  „2. Karcsika 2012.11.15. 20:35
  A devizahiteleket a Fidesz döntötte be,így az MSZP nem tudott segíteni.A kormányváltáskor 180 forint volt a Frank,260 az Euro. A hitelfelvételekből meg jócskán kivették a részüket a Fideszes vezetők is,meg a Fidesz vezette önkormányzatok is,egyetlen szót nem lehetett hallani arról hogy rossz lenne a hiteleket devizában felvenni.”
 • 2. Karcsika 2012. november 15. 20:35
  „A gond az, hogy az előző kormányok ezt támogatták.
  Ott kell keresni az igazi okokat. Az MSZP-nek eszébe nem jutott segíteni a polgárokon.
  A hasznot, jutalékot meg egy külföldi számlára megkapták.
  Ők aztán tényleg a magyarok érdekeit tartották szem előtt!”
 • 1. Bali01 2012. november 15. 20:13
  „"...A 2004-ben elindult devizahitelezést a Fideszen kívül hazai és nemzetközi szakértők már korábban is veszélyesnek tartották..."
  Gratulálok,meg a titkolózáshoz is.
  De természetesen a rendkívüli esetekre kivethető azonnali adóemelést már megszavazták.Neazemberekfizessékmeg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elemzők: az idén 1,2-1,4 százalékkal eshet vissza a GDP

A GDP harmadik negyedévi 1,5 százalékos csökkenése után az idén 1,2-1,4 százalékkal eshet vissza a… Tovább olvasom