Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Nem csak gazdasági szempontok lesznek az orosz gázszerződésben

A szerződésben az ellátásbiztonság kérdése, valamint a nemzeti gázstratégia által lefektetett irányok is meghatározók lesznek.
Nem csak gazdasági szempontok lesznek az orosz gázszerződésben - írja a Napi Gazdaság pénteki számában.

A lapot a Magyar Földgázkereskedő (MFGK) Zrt. arról tájékoztatta, hogy az orosz hosszú távú gázvásárlási szerződés újratárgyalása során nem csak gazdasági szempontokat vesznek figyelembe, hanem az ellátásbiztonság kérdése, valamint a nemzeti gázstratégia által lefektetett irányok is meghatározók lesznek.

A hosszú távú szerződéssel kapcsolatos tárgyalások menetrendjével kapcsolatban az MFGK annyit közölt, hogy a társaság illetékesei folyamatosan egyeztetnek az partnerrel.

Az 1996-ban megkötött megállapodás jövőre jár le, korábban iparági szakértők részéről felmerült, hogy a szerződést nem feltétlenül kellene újrakötni a következő két-három évben. A mostani megállapodás ugyanis minden évre vonatkozóan tartlmaz egy bizonyos gázmennyiséget, amit a hazai nagykereskedőnek akkor is át kell vennie, ha azt a fogyasztás nem indokolja, különben fizetnie kell. A hazai felhasználás elmúlt években mutatott visszaeése ezáltal évi csaknem kétmilliárd köbméter le nem hívott felesleget eredményezett, amit a szerződést követő években fel lehetne használni, ha arra az orosz fél nyitott - írja a Napi Gazdaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

153,1 milliárd veszteség jöhet az OTP-nél

A gigantikus mínuszt főként a devizahiteles csomag okozza, de a bank a hitelportfólió romlása miatt… Tovább olvasom