Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Nem ad felmentést a tárca a vasárnapi boltzár alól a Balatonnál

Még alig indult meg a balatoni főidény, de már látszanak a döntés kedvezőtlen hatásai. A boltok szombaton zsúfoltak, a vevők délutánra kifosztják őket.
Nem ad felmentést a nyári főszezonban sem a vasárnapi zárva tartás alól a balatoni régióban a gazdasági tárca - derült ki Varga Mihály gazdasági miniszter állásfoglalásából, amelyet a Népszava ismertetett hétfői számában.

A lap azt írta, elutasította Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Balatoni Szövetség kérését, hogy a nyári főszezonban nyitva lehessen valamennyi üzlet, a tárca ősszel dönt a vasárnapi boltzárral kapcsolatos szabályok esetleges módosításáról.

A Népszava azt írta: még alig indult meg a balatoni főidény, de már világosan látszanak a döntés kedvezőtlen hatásai, például a tó menti üzletekben szombaton korábban nem tapasztalt mértékű a zsúfoltság, délutánra pedig a primőráruk elfogynak.

A vasárnap nyitva tartó kis boltokban friss húsárut nem lehet kapni, és egyre több vásárló panaszkodik arra, hogy ezekben az üzletekben gyakorlattá vált a csak a hét utolsó napján alkalmazott áremelés.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs akadálya, hogy újra beszedjék a reklámadót

Érvényét veszítette az európai uniós versenyhatóság márciusban hozott felfüggesztő határozata, így… Tovább olvasom